ŽRTVA CENZURE

Trump tužio Twitter, Facebook i Google, svoj potez prozvao ‘prekrasnim razvojem za slobodu govora‘

Želimo zaustavljanje brisanja sadržaja, ušutkivanja, stavljanja na crnu listu, protjerivanja i otkazivanja koje vam je poznato, rekao je
Donald Trump
 Michael M. Santiago/Getty Images/AFP

Bivši američki predsjednik Donald Trump u srijedu je objavio da je podnio tužbe protiv Twittera, Facebooka i Googlea i njihovih direktora jer sputavaju objave konzervativnih stajališta.

Trump, smatrajući da je žrtva cenzure, skupne tužbe podnio je na federalnom sudu na Floridi, tražeći odštetu.

Bivšem republikanskom predsjedniku ranije ove godine zabranjen je pristup društvenim mrežama jer je lažno tvrdio da je njegov izborni poraz rezultat prijevare, što je odbacilo nekoliko sudova, dužnosnika saveznih država, ali i članova njegove vlade.

Zabranjen mu je pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023., a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Stotine Trumpovih pobornika 6. siječnja upali su na američki Kapitol u Washingtonu nakon što je Trump u svom žestokom govoru u blizini Bijele kuće ponovio svoje lažne tvrdnje o izbornoj prijevari, piše Reuters.

Trump je u srijedu svoju tužbu prozvao "prekrasnim razvojem za slobodu govora".

Na konferenciji za medije iz svog golf kompleksa u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump je napao društvene mreže i demokrate koje optužuje za širenje dezinformacija.

- Želimo zaustavljanje brisanja sadržaja, ušutkivanja, stavljanja na crnu listu, protjerivanja i otkazivanja koje vam je poznato - dodao je bivši američki predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2022 08:35