LOKALNI IZBORI

Berlusconi stradao u Milanu, talijanska ljevica sačuvala Torino i Bolognu

Centristički Treći pol (Casini, Fini, Rutelli) nije nigdje dostigao žuđenih 10 posto, ali bi mogao presuditi u Milanu i Napulju
 AFP

RIM - Talijanski oporbeni lijevi centar zabilježio je relativan uspjeh u prvom krugu djelomičnih lokalnih izbora u nedjelju i ponedjeljak.

Ljevica nije izgubila u Milanu gdje je Berlusconi ove izbore postavio gotovo kao referendum o sebi te je dao sve od sebe da pobijedi dosadašnja načelnica Letizia Moratti, a ipak komunist Pisapia ulazi u drugi krug sa 6 posto glasova više od nje.

Nije još izgubila ni u Napulju, gdje Berlusconijev kandidat Lettieri ulazi u drugi krug sa 38 posto protiv bivšeg tužioca Luigija De Magistrisa iz redova Di Pietrovih justicijalista.

Oporba je sačuvala Torino gdje je definitivno pobijedio demokrat Piero Fassino, te Bolognu gdje je također definitivno pobijedio demokrat Virginio Merola. Ima šanse u drugom krugu općinskih izbora oteti Trst i sačuvati Cagliari, a u kotarskima sačuvati i Trst i Mantovu.

Centristički Treći pol (Casini, Fini, Rutelli) nije nigdje dostigao žuđenih 10 posto, ali bi mogao presuditi u Milanu i Napulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 22:28