INCIDENT U ETERU

Arapski novinar izvještavao iz Izraela, u par sekundi sve je otišlo nizbrdo: ‘Gazu ćemo pretvoriti u prah! U prah!‘

TV mreža Al Araby incident je objavila na Twitteru (sada X), a tvrde da je Darawshi prišao "naoružani izraelski policajac"

Ahmad Darawsh i muškarac koji mu se unio u lice

 Twitter/X/ Alaraby Tv/

Novinar postaje Al Araby TV, koja pokriva događaja u arapskom svijetu i šire, doživio je u nedjelju ozbiljnu neugodnost tijekom izvještavanja iz Izraela.

Tijekom javljanja uživo za televiziju iz izraelskog grada Ašdoda reporteru Ahmadu Darawshi u kadar je upao agresivni muškarac koji je počeo vikati na njega. Darawsheh je izvještavao o situaciju u Gazi kad je prišao naizgled uniformirani muškarac, za kojeg nije jasno je li policijski ili sigurnosni službenik.

TV mreža Al Araby incident je objavila na Twitteru (sada X), a tvrde da je Darawshi prišao "naoružani izraelski policajac". Tu informaciju nije moguće neovisno potvrditi.

Američki Newsweek, koji je također prenio vijest o incidentu, također nije mogao potvrditi je li muškarac koji je izazvao incident policajac ili službenik neke sigurnosne agencije. Ističu i kako nije jasno je li muškarac bio naoružan.

Prema prijevodu videa, koji je već skupio gotovo milijun pregleda na Twitteru, muškarac reporteru tvrdi da bi trebao govoriti samo "dobre stvari".

Nakon inicijalnog prekida Darawsha priča kako "izraelska policija prati sve što govore, a jedan od njih došao je vikati na mene i prijetiti mi". U međuvremenu, agresivni muškarac opet se vraća i opet viče:

- Ovo je vrijedno prezira! Pretvorit ćemo Gazu u prah! Prah!, poručuje.

Podsjetimo, 7. listopada Hamas je izvršio brutalni napad na Izrael u kojem je poginulo oko 1400 ljudi, uglavnom civila. Izrael je u uzvratio zračnim udarima na Gazu, koji i dalje traju te bi mogao kulminirati kopnenom ofenzivom - u njima je dosad poginulo više od 2750 Palestinaca. Također je ranije objavljeno da su izraelske snage na teritoriju Izraela ubile više od 1500 militanata koji su napali njihovu zemlju.

Sukobi se odvijaju i na sjeveru Izraela, sa sporadičnom paljbom od strane militantne gripe Hezbollah i potom dogovorima IDF-a. Jedna od granata koju su ispalile izraelske snage sletjela je među grupu stranih novinara, od kojih je jedan poginuo. Riječ je o novinaru Issamu Abdallahu koji je radio za Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:45