UZNEMIRUJUĆE

Voditeljica u studiju se slomila u suzama, novinar s lica mjesta skinuo pancirku: ‘Bio je ovdje prije samo pola sata...‘

Ne možemo više izdržati, iscrpljeni smo. Poginut ćemo, samo je pitanje vremena, pričao je novinar u javljanju uživo

Potresni istup novinara

 X

Novinar i dopisnik lokalne palestinske televizije Mohammed Abu Hattab poginuo je jučer zajedno s 11 članova svoje obitelji u zračnom napadu izraelskih snaga na njihovu kuću u Khan Yunisu u Pojasu Gaze.

Abu Hattab izvještavao je u četvrtak navečer ispred bolnice Nasser u Gazi. Trideset minuta kasnije, kada se vratio kući, poginuo je u izraelskom bombardiranju, tvrdi palestinska novinska agencija Wafa.

Potvrđena je smrt ukupno 36 novinara i medijskih djelatnika otkako je započela izraelska ofenziva na Pojas Gaze. Među njima su 31 Palestinac, četvero Izraelaca i jedan novinar iz Libanona.

Tragična smrt Abu Hattaba osobito je potresla Salmana Al-Bashira, novinara koji je u javljanju uživo za Palestinsku TV iznio osjećaje frustracije, tuge i nemoći.

- Ne možemo više izdržati, iscrpljeni smo. Poginut ćemo, samo je pitanje vremena. Nismo zaštićeni, ova zaštitna oprema nas ne štiti, Novinare ništa ne može zaštititi. Gubimo živote, jedan po jedan. Mohammed Abu Hattab je bio ovdje prije samo pola sata, pričao je potreseni Al-Bashir, koji se nalazio ispred bolnice u kojoj su Hattab i članovi njegove obitelji proglašeni mrtvima.

Poručio je da je oznaka PRESS na njegovoj pancirki samo slogan, a zatim je iz protesta skinuo pancirku.

U isto vrijeme, novinarka u studiju palestinske TV nije mogla suspregnuti suze dok je slušala emotivni istup kolege.

Izraelska vojska nije komentirala tragičnu pogibiju novinara i njegove obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:32