UMJESTO SMJEŠTAJA DOBILI BATINE

Vlasnici apartmana pretukli rusku obitelj jer je krivo parkirala?

Obitelj iz Trogira prijavljena je zbog remećenja javnog reda, a turisti su slučaj prijavili ruskom veleposlanstvu
 Mario Todorić/CROPIX

TROGIR - Četveročlana ruska obitelj Brovko u utorak je poslijepodne pretučena u Trogiru - ta je vijest osvanula u ruskim medijima.

Prema informacijama splitske policije, ruski su turisti napadnuti najprije verbalno, a zatim i fizički, i to na parkiralištu ispred apartmana Čudina u Trogiru, u vlasništvu obitelji poznate sociologinje Anite Čudine. U incidentu su lakše ozlijeđeni 44-godišnja Irina Brovko i njezin sin Kiril, a kći Karina je navodno zadobila potres mozga te joj je ozlijeđen vratni kralježak.

Tko je prvi počeo?

Ozljede je zadobio i vlasnik apartmana Joško Čudina kojemu su turisti prešli vozilom preko stopala. Protiv Joška Čudine podnesen je i optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira, kao i protiv njegove djece, 20-godišnjeg sina i dvije godine mlađe kćeri.

Ruska je obitelj, prema svom iskazu, tražila apartman za svoje prijatelje kod obitelji Čudina. No, umjesto apartmana dobili su batine. Razlog je to što su, tražeći apartman, parkirali na privatnom posjedu.

Irina Brovko rekla je kako su željeli za svoje prijatelje iz Rusije rezervirati smještaj u Trogiru, no kada su došli u apartman De Chiudi u vlasništvu obitelji Čudina, vlasnik ih je počeo vrijeđati te ih fizički napao.

Rusi ostali na ljetovanju

No, priča vlasnika apartmana Joška Čudine, sasvim je suprotna.

- Upozorio sam vozača da je na privatnom posjedu i zamolio ga da se preparkira, a ovaj mi je opsovao. U tom je trenutku vozač nabio gas i zahvatio lijevim kotačem moje desno stopalo, nakon čega je nastao metež - ispričao je Čudina. Rusi nisu napustili zemlju, a slučaj su prijavili ruskom veleposlanstvu u Zagrebu.

‘Policija me bez razloga okrivljuje’

Vlasnik apartmana Joško Čudina zgrožen je, kako kaže, neistinama koje kruže oko cijelog slučaja.

- Nikog nisam pipnuo. Policija me okrivljuje, a ni sam ne znam zašto. Radio sam na parkingu svog objekta, koji je ograđen, kad se pojavioCitroen C3 splitskih registracija. Upozorio sam vozača da je na privatnom posjedu i zamolio ga da se preparkira. Suvozačica mi je na to opsovala. Svi navodi ruske obitelji nisu točni. Čini mi se da je inscenirano. Ako je policija sumnjala da smo nešto napravili tim Rusima, zbog čega nije zatražila poligraf. Mislim da su sve smislili ne bi li ishodili novac od osiguranja i na taj način dobro zaradili - ispričaonam je svoju verziju priče Joško Čudina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:52