BUNA IDE DALJE

Seljaci s 300-tinjak traktora opet blokirali ceste u okolici Vinkovaca

Vinkovci, 100311.Kako su najavili seljaci pod vodstvom Tomislava Pokrovca danas su iza podne izasli na ceste u vukovarsko-srijemskoj zupaniji. Sa 30-ak traktora parkiranih u jednom kolnickom traku usporavaju promet na cesti Vinkovci Osijek. Policija naizmjenicno pusta promet jednim kolnickim trakom.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

VINKOVCI - Prometnice na krajnjem istoku Slavonije ponovno su, u ponedjeljak u jutarnjim satima, traktorima blokirali nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci. Na cestama je, na četiri blokadna punta, 300-tinjak traktora.

Seljaci su u 7 sati blokirali promet na južnoj vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine, blokirane su i državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka u županjskom kraju, te cesta kod sela Ilače prema državnoj granici sa Srbijom.

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac rekao je da seljaci očekuju da im se tijekom dana javi ministar poljoprivrede Petar Čobanković ili netko iz Vlade. U suprotnom će, dodao je, širiti blokade. Objasnio je i kako seljaci nemaju namjeru odustati od svojih zahtjeva. Ne javi li im se ministar, traktorima bi osim cesta, na istoku Slavonije mogli blokirati i željezničke pruge ili neki od graničnih prijelaza „koji im bude najbliži“.

- Ne želimo da nas prave majmunima, prevršena je svaka mjera. Što se bude duže odugovlačilo naši će zahtjevi biti i veći. Više nas ne zanimaju samo novci za seljake, nego ćemo u tom slučaju tražiti i ostavku ministra poljoprivrede - izjavio je Pokrovac.

Rekao je i kako se nada da će se seljacima u Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom dana ministar Čobanković ipak javiti. Ministru zamjeraju što je u subotu, prema Pokrovčevim riječima, bio u Slakovcima kod Vinkovaca na obljetnici HDZ-a, a da nije došao razgovarati sa seljacima koji prosvjeduju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:34