TURISTI KRENULI KUĆAMA

Na Ipsilonu kolona od 13 kilometara, na Lučkom 3 km

 Nina Đurđević/Cropix

ZAGREB - Pretposljednja je nedjelja u kolovozu, što znači da veliki broj turista napušta Jadransku obalu i u dugačkim kolonama hita svojim domovima stvarajući gužve na važnijim prometnicama i graničnim prijelazima.

Najveće su gužve danas zabilježene na autocestama Zagreb-Ravča, Rijeka-Zagreb, Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Zagreb-Goričan, kao i na Istarskom ipsilonu, izvijestio je HAK.

Na naplati Lučko na izlazu prema Zagrebu kolona vozila dugačka je oko 3 kilometra. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na Istarskom ipsilonu vozi se u koloni dugoj oko 13 kilometara. Na naplati Trakošćan kolona vozila u smjeru Slovenije duga je oko 2 kilometra.

Na autocesti A1 između vijadukta Božić i južnog ulaza u tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 60 kilometara zbog jake bure.

Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom povremeno u oba smjera kao i na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Bajakovo na ulazu. Zbog gužve na izlazu na graničnom prijelazu Goričan, gdje se čeka oko 30 minuta, promet se povremeno preusmjerava na stari granični prijelaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:13