STIŽE HLADNA FRONTA

Moguć i snijeg: Slijede pljuskovi i pad temperature za 15 stupnjeva!

Vinkovci, 270710.Danas iza 16 sati grad Vinkovce pogodio jaki pljusak kise. Temperatura od 22 stupnja celzijusevih i kisa ispraznile gradske ulice.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibušić / CROPIX

ZAGREB - Nakon nekoliko dana gotovo pravog ljetnog vremena s temperaturama koje su sezale do, neuobičajenih za ovo doba godine, 25 stupnjeva, večeras nam stiže hladna fronta, uz veliki temperaturni pad, moguće pljuskove i grmljavinu.

U prvom dijelu dana na kontinentu još uvijek prevladava sunčano i toplo vrijeme, no poslijepodne sa sjevera dolazi naoblačenje s kišom, ponegdje su mogući i pljuskovi. Uz to, vjetar će pojačati i prijeći na sjeverni i sjeverozapadni uz moguće jake udare.

Jutarnja temperatura se kretala od 5 do 10 Celzijevaca, a dnevna se kreće od 19 do 24 stupnja, no navečer će stići najavljeno zahlađenje, a u noći je moguć i snijeg u gorskim krajevima.

Na Jadranu će kiša prvo početi padati na njegovim sjevernim krajevima, a u noći na srijedu mogući su pljuskovi uz grmljavinu. Na visinama iznad 1000 metara u zaleđu sjevernog Jadrana moglo bi biti snježnih oborina. Puhat će umjerena do jaka bura, uz ponegdje moguće olujne udare.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se u srijedu u kontinentalnim krajevima, uz pretežno oblačno, s mjestimičnom kišom i snijegom u gorju. Dnevna temperatura kretat će se između 8 i 13 stupnjeva uz umjereni sjeverozapadnjak.

U srijedu će se na Jadranu nastaviti kiša uz ponegdje grmljavinsko nevrijeme. U planinama Zagore padat će snijeg.

Tijekom dana na Jadranu se očekuje prestanak oborina i razvedravanje, najprije u sjevernim krajevima, a potom i u Dalmaciji. Jutarnja temperatura bit će od 7 do 14 stupnjeva, dok će u većini krajeva dnevna temperatura biti između 12 i 17 stupnjeva.

Četvrtak će u kontinentalnim dijelovima biti promjenjivo oblačan uz sunčana razdoblja. Moguće su slabe oborine. Jutro će biti hladno s temperaturama od 0 do 5 stupnjeva, dok će dnevna narasti od 11 do 16 stupnjeva.

Na Jadranu se očekuje pretežno sunčano, uz moguća oblačna razdoblja. Jutro isto tako hladno s jutarnjim temperaturama od 0 do 5 stupnjeva, dok će se dnevna kretati između 13 i 18 Celzijevaca.

Za vikend je najavljeno poboljšanje vremenskih prilika, posebno na Jadranu. U unutrašnjosti su još uvijek moguća povremena oblačna razdoblja uz ponegdje malo kiše. Temperaturne vrijednosti bit će u blagom porastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 03:50