LJETO NAM SE VRATILO

Napokon sunce i vrućine: Od sredine tjedna temperature će se penjati do 32 stupnja!

Za petak i subotu prognostičari najavljuju sunčano i vruće u cijeloj Hrvatskoj uz temperature između 27 i 32°C
novalja zrce 290705detalj s plaza u novaljitoplesfoto jure miskovic-staze-

Vremenske prilike u Hrvatskoj od srijede će se stabilizirati, a prognostičari do nedjelje najavljuju toplije vrijeme u cijeloj Hrvatskoj.

Srijeda će u unutrašnjosti Hrvatske biti pretežno sunčana, ujutro uz mjestimice umjerenu do povećanu naoblaku, dok će u poslijepodnevnim satima, posebno u gorskom području, doći do razvoja naoblake te lokalnih kratkotrajnih pljuskova uz grmljavinu. Temperature će se kretati od jutarnjih 10 do 15 Celzijevaca, do dnevnih od 24 do 28°C.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, no u poslijepodnevnim satima mogući su kratkotrajni pljuskovi u Zagori. Vjetar će biti slab, ujutro i navečer burin, a tokom dana maestral. Dnevne temperature će se kretati od 28 do 31°C.

U četvrtak će u kopnenim dijelovima prevladavati sunčano i stabilno vrijeme. Dnevne temperature kretat će se od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će također prevladavati sunčano, uz malu mogućnost slabih poslijepodnevnih pljuskova u Zagori. Temperature zraka bit će u blagom porastu, a u većini dijelova kretat će se od 28 do 32°C.

Za petak i subotu prognostičari najavljuju slično vrijeme, sunčano i vruće u cijeloj Hrvatskoj uz temperature između 27 i 32°C. Puhat će slab vjetar iz južnih smjerova.

U nedjelju se ponovno očekuje pogoršanje vremenskih prilika uz osvježenje, porast naoblake s mjestimičnim pljuskovima i grmljavinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 12:39