NE NAPUŠTAJTE DOM BEZ - KIŠOBRANA

Tropska klima u Hrvatskoj: I dalje sunce ujutro, a pljuskovi popodne i navečer. Uz nesnosnu sparinu

U petak slijedi poboljšanje vremenskih prilika, uz više sunčanog i suhog vremena, a tek ponegdje u unutrašnjosti mogući su popodnevni pljuskovi
Opatija, 280810.Jaka kisa koja je pocela padati oko podneva rastjerala je sa plaza jos uvijek veliki broj turista u Opatiji. Jesenski ugodjaj polako najavljuje kraj turisticke sezone.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

Promjenjivo vrijeme nastavit će se i ovih dana. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju promjenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima, ali uz povremenu kišu koja u gorskoj Hrvatskoj te osobito na sjevernom Jadranu može biti i obilnija.

Sredinom dana i poslijepodne očekuju se lokalni pljuskovi, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno i jako jugo. U većini krajeva vrlo toplo i sparno, uz najvišu temperaturu od 23 do 28, u Slavoniji do 31°C.

Za srijedu je u unutrašnjosti zemlje najavljeno promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja. Mogući su lokalni pljuskovi uz grmljavinu. Temperatura će se kretati od 14 do 19°C u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuju se vrijednosti od 26 do 31°C. Na Jadranu će vrijeme biti slično onome u kontinentalnim dijelovima. Mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Jugo će postepeno slabljeti. Dnevne temperature kretat će se od 24 do 29°C.

U čevrtak će u unutrašnjosti doći do dodatnog pogoršanja vremenskih prilika. Povećana naoblaka rezultirat će oborinama diljem unutrašnjosti. Na Jadranu su ponegdje mogući jaki pljuskovi uz grmljavinu, no tijekom dana doći će do postupnog razvedravanja. U kontinentalnim dijelovima temperature će se kretati između 20 i 25°C, dok će na Jadranu varirati od 25 do 30°C.

U petak slijedi poboljšanje vremenskih prilika, uz više sunčanog i suhog vremena, a tek ponegdje u unutrašnjosti mogući su popodnevni pljuskovi.

Za vikend će na Jadranu biti djelomično sunčano, većinom suho uz povećanje temperaturnim vrijednosti. U unutrašnjosti su mogući kratkotrajni pljuskovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 07:09