UDAR NA KRVOPIJE

Mjere dezinsekcije: Vukovarske gradske vlasti počele borbu s komarcima

Nužno je pronaći pristup koji će dovesti do kvalitetnijeg rezultata u borbi protiv komaraca u ljetnim mjesecima.

Komarac/Ilustracija

 Goran Sebelic/Cropix

Vukovarske gradske vlasti počele su provoditi mjere dezinsekcije i suzbijanja komaraca na području grada te je dosad provedeno pet larvicidnih tretiranja komaraca.

Iz gradske uprave priopćeno je u srijedu kako je u skladu s programom mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije predviđeno 13 larvicidnih tretiranja komaraca kojima se smanjuje mogućnost njihova razvoja i razmnožavanja, a prvi takav tretman učinjen je još 28. ožujka te ih je dosad provedeno pet.

Na području grada za ovu godinu predviđeno je i šest adulticidnih tretiranja komaraca sa zemlje te dva iz zraka, koji se izvode u skladu s preporukama vukovarske Veterinarske stanice, ističe se te dodaje kako je za dezinsekciju komaraca Grad Vukovar za 2022. godinu u proračunu osigurao 1.396.099,50 kuna.

Iz vukovarske gradske uprave podsjećaju da se Grad Vukovar u vezi s borbom protiv komaraca sustavno i pravodobno nerijetko javljao i Vladi Republike Hrvatske upozoravajući kako je "nužno pronaći pristup koji će dovesti do kvalitetnijeg rezultata u borbi protiv komaraca u ljetnim mjesecima na području cijele Slavonije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:21