MR. PINK NE ODUSTAJE

Mitrović u Dubrovniku podnio tužbu protiv hrvatske Carine: Jahtu sad ne bih kupio ni za jedan euro!

'Ako je Hrvatska pravna država, na ovo mora reagirati odmah, nema tumačenja i dvosmislenosti'
 Sunara/CROPIX

DUBROVNIK -

.

Oduzimanje jahte

Mitrovićev novoangažirani odvjetnik Neven Cirkveni tvrdi da su tužbu podnijeli zbog nezakonitog postupanja carinarnice, odnosno grubih proceduralnih propusta pri oduzimanju Mitrovićeve jahte El Bosco V.

- Carinarnica u Dubrovniku nije donijela rješenje o ovrsi, što je bila dužna prije samog oglašavanja prodaje broda, pa i oduzimanja broda. To nije učinjeno ni pri zapljeni broda, a ni poslije, izdano je samo rješenje o poreznom dugu. Istodobno smo zatražili da se stavi privremena mjera zabrane prodaje broda - rekao je odvjetnik Neven Cirkveni.

Upravo je zbog njega srpski poduzetnik Mitrović stigao u Dubrovnik te pregazio vlastite nedavno izgovorene riječi kako u Hrvatsku neće kročiti dok je premijerka Jadranka Kosor na vlasti.

Nema dvosmislenosti

No, u Dubrovnik je doletio, kaže, kako bi predao spomenutu tužbu, a ne da bi ovdje ljetovao.

- Predali smo dokumentaciju zbog koje sam i ja u Dubrovniku, a zbog koje sud mora reagirati u roku od 48 sati. Ako je Hrvatska pravna država, na ovo mora reagirati odmah, nema tumačenja i dvosmislenosti. A i najavio sam da ćemo biti na pet lokacija ovih dana, pa tako i u Hrvatskoj - kaže Mitrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 09:21