HVALITE ME, USTA MOJA

Kosor: Trebala bi nam debela knjiga za sve što smo dosad napravili

Također se pohvalila kako u Vladu svakodnevno dolaze upiti i prijedlozi zainteresiranih investitora te dodala kako u fasciklu ima dvije velike ponude
 Neja Markičević/Cropix

ZAGREB - Proteklih godina mnogi problemi bili su zanemarivani, no sada nema koristi vraćanja unatrag. Moramo se koncentrirati na danas i sutra bez obzira na to koja će politička opcija provoditi reforme. Svi prijedlozi i ideje koje će biti iznesene na konferenciji, Vlada će uzeti u razmatranje - poručila je premijerka Jadranka Kosor na otvorenju konferencije „Novi model rasta hrvatskog gospodarstva“ koja se održava u Sheratonu.

Na konferenciji sudjeluju brojni predstavnici poslovnog svijeta i ekonomski stručnjaci.

- Svi govore o promjenama i bolnim rezovima, ali malo tko dosta želi u tome sudjelovati - rekla je Kosor te ustvrdila kako se program gospodarskog oporavka provodi.

- Žao mi je što nisam ponijela jednu deblju knjigu koji bi pokazala što smo sve dosad napravili - rekla je premijerka te podsjetila da Vlada mora rješavati i mnoge probleme od ranije.

Također se pohvalila kako u Vladu svakodnevno dolaze upiti i prijedlozi zainteresiranih investitora te dodala kako u fasciklu ima dvije velike ponude za ulaganje na području energetike. Ako bi se ti projekti ostvarili snažno bi potaknuli gospodarski rast, tvrdi Kosor.

Napomenula je i kako se za 2011. godinu očekuje gospodarski rast od 1,5 posto, godinu iza toga 2 posto, a zatim 2,5 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 08:59