PORUKA IZ RIMA

Kosor: Nema prijevremnih izbora i nema povećanja izdataka za Crkvu

Pope Benedict XVI poses with Croatia's Prime Minister Jadranka Kosor (L) during a meeting in his private apartment at the Vatican March 13, 2010. REUTERS/Osservatore Romano (VATICAN - Tags: RELIGION POLITICS)
 OSSERVATORE ROMANO

RIM - Neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora! - odrezala je Jadranka Kosor ponukana našim pitanjem hoće li ove godine ili dogodine biti povećana proračunska davanja Katoličkoj crkvi, kao što je to bilo u izbornoj godini 2007.

Naglasivši da govori i u ime Vlade i u ime vladajuće koalicije, Kosor je objasnila da izbora neće biti jer bi oni zaustavili pregovore o primanju Hrvatske u Evropsku uniju. Tehnička vlada, naime, ne bi mogla donositi dalekosežne odluke koje se donose u ovoj složenoj fazi pregovaranja, pa bismo „izgubili momentum“, uvjeravala nas je vladina poglavarka.

- Ugovori s Katoličkom crkvom će se poštovati - kaže predsjednica Vlade, bez obzira na stanje u proračunu - jer se ugovori moraju poštovati, a neće biti ni povećanja, što znači da će Katolička crkva u Hrvatskoj dobiti oko 250 milijuna kuna, dakle 50 milijuna manje nego lani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 05:27