IVAN RADIĆ (HDZ)

Jasna poruka favorita osječkih izbora: ‘Frustrirani me napadaju, nisam Anušićev čovjek na daljinski‘

‘Smatram da ću svojim pristupom i radom pridobiti sve snage koje razmišljaju u korist građana grada Osijeka‘, kaže Radić
Ivan Radić
 Vlado Kos/Cropix

1. Koji svoj originalni projekt kanite provesti kao svoju ostavštinu?

- Programski gledano, planiramo velik broj važnih projekata, a za neke od njih sam već posebno vezan, poput obnove Kopike, digitalizacije uprave i brzog vlaka. Ali, ono što će ostati ugrađeno u nove generacije je osječki pobjednički mentalitet! Uz njega je sve moguće.

2. Kako ćete vratiti naplatu parkiranja u okrilje Grada i tko bi tu naplatu obavljao?

- Ugovor o koncesiji istječe 2024. godine nakon čega će brigu o parkinzima, kao i pauk-službi, preuzeti GPP jer je to najlogičniji slijed.

3. Mislite li da HDZ-ova Vlada neće pomoći Osijeku ako na izborima pobijedi netko drugi, a ne vi?

- HDZ-ova Vlada pomaže i pomoći će Osijeku maksimalno koliko može. Ali, na nama u Osijeku je da omogućimo da nam se pomogne, da znamo što želimo, trebamo, tražimo, da pripremimo dokumentaciju, planove i projekte.

4. Je li za osječke probleme s komarcima odgovorniji Grad Osijek koji jedini izdvaja novac za suzbijanje najezde ili okolne HDZ-ove općine koje to ne čine?

- Komarci ne poznaju administrativne granice, a činjenica je da imamo najviše stanovnika i posjetitelja i da smo centar Slavonije. To je zdravstveno, gospodarsko i civilizacijsko pitanje. Reagirao sam kad je Osijek smanjivao sredstva za tretiranje, reagirat ću i prema svim drugima.

5. Često ste kritizirali aktualnu vlast i gradonačelnika Ivana Vrkića, a sad ste prihvatili njegovu podršku. Kako to?

- Ukazivao sam na probleme i uvijek bio za afirmativnu raspravu i traženje rješenja. Ivana Vrkića cijenim, on je čovjek s respektabilnom biografijom, želim mu puno zdravlja i sve najbolje. Drago mi je što je prepoznao mene kao osobu koja treba dalje voditi grad.

6. Kako komentirate napade suparnika da ste kandidat na daljinsko upravljanje župana Ivana Anušića?

- Kao rezultat frustracije jer je već jasno da će Ivan Anušić ponovno biti izabran za župana, dok njihovi kolege ili nisu skupili potpise ili nemaju nikakve šanse. Na naš odnos sam ponosan, a jedinstvo koje smo postigli posljednjih godina daje rezultat i građani to prepoznaju.

7. Strahujete li da bi se u slučaju vaše pobjede mogla formirati antihadezeovska većina u Gradskom vijeću?

- Vjerujem u dobre namjere budućih vijećnika jer svi imamo isti cilj: bolji i kvalitetniji život u Osijeku. Smatram da ću svojim pristupom i radom pridobiti sve snage koje razmišljaju u korist građana grada Osijeka.

8. Kako Osijek učiniti turistički još privlačnijim?

- Prvo ga moramo učiniti dostupnijim, stoga radimo na zračnoj luci i brzoj željeznici. Paralelno treba raditi na razvoju ponude, kreirati događaje i doživljaje grada kako za građane tako i za njihove goste i ostale turiste.

9. Tko je za vas najbolji gradonačelnik Osijeka od hrvatske neovisnosti?

- Ne bih nikoga izdvajao. Svaki je dao koliko je mogao, u ratnim vremenima pa sve do posljednjeg gradonačelnika. Ono što svakako želim napraviti u prvom tjednu mandata jest okupiti sve živuće gradonačelnike Osijeka te saslušati njihove savjete i prijedloge.

10. Zašto bi se netko poželio doseliti ili vratiti u Osijek?

- Osijek je siguran, predivan grad, primjerene veličine, u kojemu je moguće na najbolji način uskladiti poslovni i obiteljski život. Grad koji će, kada njime procirkulira nova energija, pokazati svoj puni potencijal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:07