S DRUGE STRANE REŠETAKA

Ivo Sanader noć proveo sa specijalcem u sobi... Vlasti su zabrinute da si bivši premijer ne naudi

Ivo Sanader jučer se probudio u bolničkom krevetu KBC-a Zagreb, ali napokon izvan zatvora. Prvi put otkad je 10. prosinca 2010. uhićen blizu Salzburga u Austriji, noć je proveo s druge strane rešetki

Ivo Sanader jučer se probudio u bolničkom krevetu KBC-a Zagreb, ali napokon izvan zatvora. Prvi put otkad je 10. prosinca 2010. uhićen blizu Salzburga u Austriji, noć je proveo s druge strane rešetki.

Uz bivšeg hrvatskog premijera, koji je optužen za nekoliko slučajeva uzimanja mita, u apartmanu je cijelo vrijeme bio i jedan specijalac.

Policajac mu je, kako doznajemo, dodijeljen zbog bojazni da sam sebi ne bi naudio. S druge strane vrata apartman na III. odjelu kardiologije Rebra 24 sata čuvaju još dvojica policajaca, ali oni su u civilu.

Neoznačena soba

Jako osiguranje dopratilo je Sanadera na Rebro u petak nakon suda. Ušli su u zgradu kroz Hitni prijem i zatim nastavili novim liftom na drugi kat. Njegov apartman je neoznačen, bez broja, ali se nalazi odmah pokraj predavaonice na istom odjelu.

Jučer ujutro Sanader je prvi put primio i goste. U posjet mu je stigao Goran Suić, jedan od njegovih odvjetnika, koji mu je donio dnevne novine.

Dođite natašte

Zadržao se više od jedan sat. Potvrdio nam je da je Sanader bitno bolje raspoložen nego u petak ujutro na sudu.

- Posjetio sam Sanadera u njegovoj bolničkoj sobi. Naravno da mu je draže biti na Rebru nego u Remetincu. Osim njega u sobi nema drugih pacijenata, i to mu odgovara. Noć je protekla mirno i nije se žalio na uvjete. Muči ga isto što i protekla dva tjedna, a to su pritisak u prsima i nepravilan rad srca - kaže Suić.

Nije se, dodaje, žalio da nije mogao spavati i nije imao pritužbe na bolničku prehranu, a vrijeme je kratio gledanjem televizije. Ujutro su zajedno prelistali novine i komentirali napise o njegovu odlasku u bolnicu.

- Krivo mu je što se piše da je glumio da nije znao kako ide na suđenje. Nema tu nikakvog spina. Njemu je u četvrtak popodne rečeno da će u petak biti hospitaliziran i da dođe natašte.

Zbog toga nije doručkovao i ponio je stvari za osobnu higijenu. Tek je u automobilu saznao da ne ide u bolnicu. Naravno, jako se iznenadio - objašnjava odvjetnik Suić.

Za razliku od skučene ćelije u Remetincu koju dijeli s cimerom, Sanader se na bolnički apartman i sve njegove privilegije brzo priviknuo.

A soba koja inače stoji 700 kuna na noć pruža doista drastično višu razinu udobnosti od one na koju se Sanader morao naviknuti u proteklih deset mjeseci pritvora.

Apartman je velik 25 kvadrata i služi isključivo za smještaj jednog pacijenta.

U sobi su mu na raspolaganju osobni sanitarni čvor, televizor, telefonski i internetski priključak. Ako želi, može birati jela s bolničkog menija, a da nije pod nadzorom policije, omogućili bi mu produljene posjete i smještaj za obitelj. Uvjeti kao u solidnom hotelu.

Skinuli mu EKG uređaj

Jedino ograničenje koje su mu liječnici nametnuli bio je EKG uređaj na koji je bio priključen do jučer u 14 sati.

Zbog toga je veći dio petka i subotu prijepodne morao mirovati u krevetu.

Odvjetnik Suić nije jučer bio siguran kada će se bivši premijer vratiti u Remetinec i kada će se nastaviti suđenje.

Zasad je poznato samo da će Ivo Sanader ostati u KBC-u Rebro najmanje do ponedjeljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 16:37