INFORMACIJU O SNIMCI USKOK DOBIO OD JUTARNJEG

Otkriće JUTARNJEG šokiralo MOL: Tajni video dogovor Sanadera i Hernadija bit će DOKAZ na sudu!

Snimka ručka bit će predana sudu 7.11. tijekom pripremnog ročišta za suđenje u aferi Ina - MOL

ZAGREB - Mađarska naftna kompanija promptno je odbacila sve optužbe o podmićivanju Ive Sanadera kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava nad Inom nakon što je Jutarnji list, u ponedjeljak 31. listopada, objavio da postoji nepoznata snimka tajnog ručka bivšega premijera Ive Sanadera i šefa MOL-a Zsolta Hernadija.

Pritom su istaknuli kako su tumačenja i špekulacije o snimci iz jednoga zagrebačkog restorana “realni kao i priče iz hrvatskih crtića Profesor Baltazar”.

Jutarnji list uz članak je objavio i niz crteža kako bi javnosti slikovito prezentirao što se sve vidi na tom videozapisu. Možda je baš to potaknulo nadležne u MOL-u da u svoje priopćenje stave formulaciju o “tzv. videu” i usporedbu s “pričom iz crtića”.

Međutim, videosnimka će vrlo brzo biti predana zagrebačkom Županijskom sudu u Zagrebu, najvjerojatnije 7. studenoga, tijekom pripremnog ročišta za suđenje u aferi Ina - MOL.

S druge strane, reakcija Sanaderovih branitelja bila je potpuno suzdržana. Odvjetnica Jadranka Sloković u svojim je izjavama jednostavno ustvrdila da ne zna za postojanje videosnimke.

Odvjetnik Goran Suić rekao je, pak, kako zna samo da je “urednik Jutarnjeg lista u subotu pio kavu s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem”. Suić je očito pred televizijskim kamerama želio uputiti na izvor koji je, po njegovu mišljenju, Jutarnjem otkrio postojanje videosnimke.

Takva je reakcija advokata Suića neuvjerljiva i neutemeljena, ali svakako razumljiva. Otkriće videosnimke moglo bi značajno otežati posao Sanaderovim braniteljima. Istodobno, tužiteljstvo je dobilo novi argument koji potvrđuje izjave ključnog svjedoka Roberta Ježića.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 17:43