RAT ZA SPEKTAKL

HTV opet bio prespor, RTL na korak do TV prava na prijenos Hajduk-Barcelona

Organizacija utakmice s Barcelonom najveći je sportski događaj u Hrvatskoj, u marketinškom smislu to je pravi megadogađaj, ističe Cicarelli
 AP

SPLIT - Zbog prava za prijenos sportskog spektakla godine, gostovanja europskog nogometnog prvaka Barcelone na Poljudu, kako se moglo i očekivati, lomila su se koplja, a ako je vjerovati sve glasnijim spekulacijama, HTV je, već drugi put, izgubio utakmicu s RTL-om.

Oprezni s izjavama

Iako su mjerodavni na obje televizije jučer bili prilično neodređeni u odgovoru na pitanje o pravima za prijenos, neslužbeno doznajemo da RTL doslovce još samo korak dijeli od dogovorenog posla s Hajdukom.

Ništa konkretniji nisu bili ni u Upravi Hajduka. Podsjetimo, HTV je već jednom izgubio od RTL-a koji je, nakon duljeg natezanja, ipak prije dvije godine prenosio Svjetsko rukometno prvenstvo. I ovaj put na HTV-u su bili sigurni da će upravo oni, bez konkurencije, dobiti prava, a sad je vrlo izgledno da će opet ‘David pobijediti Golijata’.

Premda je, kad je riječ o utakmici Hajduk - Barcelona, i više nego izgledno da ima aduta u rukavu, glavni urednik informativnog i magazinskog programa RTL Televizije Ivan Lovreček jučer je bio prilično tajnovit.

- U vezi s tom utakmicom sada ne mogu ništa komentirati. Uvijek smo zainteresirani za vrhunske sportske događaje. Razgovaramo s mnogim klubovima i agencijama koje se bave prodajom sportskih prava. Mnogo smo godina u kontaktu i s Hajdukom. Zasad nismo ušli u konkretne pregovore - rekao je Lovreček.

Jednakom taktikom poslužio se jučer i urednik sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević te ničim nije dao naslutiti da je, u najmanju ruku, upitno da će HTV prenositi nogometni spektakl.

- Ovaj tjedan imamo razgovor i vidjet ćemo kako će teći. Ušli smo u pregovore i zainteresirani smo. Vjerujem da ćemo naći rješenje - kratak je bio Kovačević.

Moguća velika dobit

Gostovanje Barcelone 23. srpnja na Poljudu bit će prvorazredni nogometni spektakl, ali i veliki poslovni izazov za novu Upravu Hajduka. Ona se, naime, upustila u taj rizičan projekt koji iziskuje velika financijska ulaganja, ali može donijeti popriličnu dobit.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 10:19