BOJKOT USPIO

Šaman Luka Hodak blokirao svoju Općinu, Saborsko mora na izbore

Općina nije uspjela izglasati proračun za 2011. godinu o ćemu je obavješteno i ministarstvo
 Ana Tuškan

SABORSKO - Bivši HDZ-ov načelnik Saborskog , poznatiji kao saborčanski šaman , a danas vijećnik Luka Hodak , uspio je blokirati rad Vijeća Općine Saborsko. Budući da Općina nije uspjela donijeti proračun za ovu godinu, mještane očekuju lokalni izbori, što će iz ionako siromašne općinske blagajne izvući 100.000 kuna.

- Poslala sam dopis Ministarstvu državne uprave o neizglasavanju proračuna. Očekujem raspuštanje Vijeća i određivanje povjerenika Vlade - komentirala je načelnica Đurđica Špehar. Vlast u Saborskom obnašao je HSS sa koalicijskim partnerima, HDZ-om, SDP-om i SDSS-om. Imali su šest mandata.

U oporbi su im bili Luka Hodak i njegovi nezavisni vijećnici, a kada im se prikolonio HDZ-ovac Marinko Sertić, odnos snaga bio je 5:5. Budući da vodeća politička opcija oporbi nije htjela prepustiti vođenje Vijeća, oni nisu dolazili na sjednice.

Jedan od vijećnika s liste Hodaka je i njegov rođak Ivica Hodak, koji je sa šamanom nakon afere bunika više dana proveo na psihijatriji ogulinske bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:33