POTJERA KOD POŽEGE

Muškarac (40) bježao od policajaca, a nakon što su mu se približili odlučio se na suludi čin

Policajci su ga brzo savladali i uhitili, a utvrđeno je i da 40-godišnjak na automobilu nije imao pripadajuće registracijske pločice

Ilustracija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nakon što se oglušio na njihovu naredbu i zaustavi automobil, 40-godišnjak je policiji kod Požege počeo bježati, a nakon što se survao u kanal i policajci mu se približili, jednoga od njih pokušao je pregaziti, no savladan je i uhićen.

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su priopćili da su po završetku istrage osumnjičenoga kazneno prijavili zbog prisile prema službenoj osobi te krivotvorenja isprave.

Sve se događalo prošlog četvrtka kada su policajci u mjestu Novi Mihaljevci prilikom nadzora prometa svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti vozača Volkswagena požeških registracija, no on im je počeo bježati skrenuvši na makadamsku cestu.

Pritom je automobilom ušao u kanal, a kad su mi se policajci pokušali približiti, naglo je 'dao gasa' te u namjeri nastavka bijega jednog od njih pokušao pregaziti.

No, policajci su ga brzo savladali i uhitili, a utvrđeno je i da 40-godišnjak na automobilu nije imao pripadajuće registracijske pločice.

Predan je pritvorskom nadzorniku, a potom i na ispitivanje općinskom državnom odvjetniku u Požegi.

Protiv njega slijede i prekršajne kazne zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2022 22:42