TREBAO U ZATVOR

Uhvaćen ‘Mad Max‘ koji je bježao policiji od Splita do Šibenika: Lovili su ga 60 km, jedan policajac teže ozlijeđen

Osumnjičenika se pokušalo zaustaviti, ali u više navrata se oglušio na zapovijedi policijskih službenika

Ilustracija

 Nikša Stipaničev/cropix

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom osumnjičenim za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, piše Šibenski.hr.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 13. lipnja u noćnim satima u Splitu, prvotno primijećen kako upravlja neregistriranim motociklom i da je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te na taj način teško ugrožavao promet i nije se zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika.

Osumnjičenika se pokušalo zaustaviti, ali u više navrata se oglušio na zapovijedi policijskih službenika da se zaustavi te je nakon svjetlosnih i zvučnih upozorenja bježao na motociklu iz Splita prema Šibeniku.

Pritom je zaobišao postavljene blokadne punktove, a prilikom pokušaja zaustavljanja osumnjičenika policijski službenik-motorist u Šibeniku je pao i teže se ozlijedio.

- Napominjemo kako su se policijski službenici vodili načelom razmjernosti između povoda i cilja obavljanja poslova više čuvajući živote onih koji ga sami svojim ponašanjem ugrožavaju, poručuju iz policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je osumnjičeni bježao radi izbjegavanja privođenja u Zatvor u Splitu gdje mu je određen istražni zatvor. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je temeljem Naloga Suca istrage Općinskog suda u Splitu predan u Zatvor u Splitu, piše Šibenski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 13:55