SMANJEN VOZNI PARK

Kerum bez Ferrarija: Nećak Josip razbio bolid od 220 tisuća eura

 Feđa Klarić/CROPIX

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ostao je bez vrlo vrijednog dijela svog voznog parka. Njegov je 20-godišnji nećak, Josip Kerum, jutros oko 7.45 sati razbio skupocijeni Ferrari F430 Spyder. Srećnom, mladi, a neki će reći i neodgovorni, vozač u nesreći nije ozlijeđen.

Do nesreće je došlo kada je Josip Kerum na autocesti A1 kod Šestanovca izgubio kontrolu nad vrlo snažnim automobilom, kojeg nije ni smio voziti. Kretao se na pravcu iz Šestanovca prema Blatu na Cetini.

Zbog neprilagođene brzine na 414 kilometru auto ceste mladi je Kerum izgubio je kontrolu, sletio izvan kolnika i s prednjim desnim dijelom vozila snažno udario u zaštitnu metalnu ogradu. Od siline udara Ferrari se odbija od ograde i rotira na cesti, a potom slijedi novi udarac u zaštitnu ogradu lijevim dijelom vozila. Prednji dio cestovnog bolida potpuno je uništen.

Policija je očevidom utvrdila kako je Josip tijekom nesreće u krvi imao vrlo malo količinu alkohola, 0.1 promila.

Inače, Željko Kerum je podigao puno medijske prašine kupovinom tog Ferrarija. Naime, splitski ga je gradonačelnik kupio vlastitim novcem, no na braniteljsku povlasticu Josipovog brata Jakova, direktora tvrtke 'Zakup', koja se prema sudskom registru vodi kao vlasnik trgovačkog centra 'Joker' i TV Dalmacije.

Ferrari F430 Spyder vrijedan je oko 220 tisuća eura, a ispod poklopca motora nalazi se agregat od 483 konjske snage što jurilici pruža maksimalnu brzinu od 315 kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 18:01