ST PROTOKOL

Kerum: Žao mi je što sam puk'o, al' ne možeš trpit tog kretena više

Split, 100410.Danas je u Splitu otvoren 12. Croatia Boat Show. Na sajmu je ove godine zabiljezen smanjen broj izlagaca. Milica Cipci, gradska vijecnica koja podupire Keruma i tetka Vice Blagaica, Vice Blagaic vlasnik sajma i gradonacelnik KerumFoto: Jakov Prkic / Cropix
 Jakov Prkic / CROPIX

SPLIT – Željko Kerum ponovno je svojim je istupom zasjenio događaj, ovoga puta svečanost otvaranja 12. Croatia Boat Show-a u splitskoj Gradskoj luci u subotu. Splitski gradonačelnik izrazio je zadovoljstvo što je sajam plovila ipak održan, zahvalio se organizatoru, tvrtki Profectus, izlagačima, a onda se osvrnuo na, kako je kazao, insinuacije po medijima kako Grad Split opstruira sajam, „pisane po nalogu, kao i uvijek, jer postoje tipovi koji se nikada neće pomiriti s tim da sam ja gradonačelnik. Ali to je njihov problem i to psihičke naravi i neka se liječe, rekao je gardonačelnik i nastavio:

- Grad Split nije opstruirao ovaj sajam, niti ijedan drugi. Žao mi je što je vlasnik Profectusa naivno nastupio i iznio mišljenja koja nisu točna da Grad i gardske službe opstruiraju sajam. Žao mi je što se priključio kompoziciji bijednika poput Duje Marasovića (HDZ) i Ranka Ostojića (SDP) koji se nikad neće pomiriti s tim da sam ja na čelu grada. Još jedna jako važna činjenica, mediji napokon trebaju shvatiti da moraju poštovati ljude koji plaćaju mirovinsko i socijalno i poreze i sve drugo za razliku od tipova koji nisu nikad podijelili plaću poput ovog bijednika kojeg sam maloprije spomenuo koji konstantno i svakodnevno po novinama piše o meni. Hvala vam svima i oprostite na ovome mome govoru koji je jako žestok jer moram više, puka sam, neću da reagiram nikako al' ne možeš trpit tog kretena više. Hvala vam - završio je gradonačelnik Splita svoj govor u povodu otvaranja CBS-a.

- Ne znam na koga je mislio gradonačelnik, ali za sebe je rekao da je „puka“. Ako je tako čovjeku treba pomoć. Ako je puka, treba dati ostavku jer to znači da ne može obnašati dužnost splitskog gradonačelnika - rekao je Duje Marasović.

Upitan što ga je naljutilo, gradonačelnik je ponovio da zapošljava četiri tisuće ljudi, dok Marasović i Ostojić rade samo štetu gradu i svojoim strankama.

- Kao čovik sam emotivan i temperamentan, a oni su jako loši ljudi, zanima ih samo njihov status. Konkurenciju ima svatko i konkurenciju treba poštovat, a to što oni rade nije zapaženo u 20 godina u Hrvatskoj, a vi mediji im dajete toliko prostora - rekao je nakon incidenta Kerum.

Vicencio Blagaić, direktor Profectusa, organizatora sajma, kazao je da i dalje stoji iza izjave kako su gradske službe osptruirale CBS, te da nije točno da Profectus duguje gradu Splitu novac.

- Moguće je da gradonačelnik ne zna što rade gradske službe, ali ja u to ne vjerujem, rekao je Blagaić, te dodao da mu je žao što se takav incident dogodio na otvaranju njegova sajma, ali da gradonačelnik ima pravo reći sve što hoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 02:56