BRAVO DOBRI ČOVJEČE

Video: Majmunica se zaplela u mrežu i činilo se da joj nema spasa, no onda je stigao jedan ribar

Snimka je pogledana više od osam milijuna puta, a mnogi su oduševljeni onim što je čovjek napravio na kraju

Ilustracija

 D J Clark/Alamy/Profimedia/

U mreže se obično zapliću morska stvorenja ili pak ptice koje se njima hrane. No, tu i tamo se dogodi da u njih zapnu stvorenja koja se inače nađu na kopnu. Jedna mlada majmunica je, tko zna kako, zapela u mrežu. Ne samo zapela, nego se u nju posve zaplela. Dok se pokušavala otpetljati, samo se još više zaplitala, sve dok se nije mogla ni pomaknuti, sapeta nitima.

Nije vidjela spasa i samo je čekala smrt, usred vode.

Na svu sreću, spas je ipak stigao.

Malenu je vidio jedan ribar, koji mu je odlučio pomoći. Lakše je to reći nego učiniti: nesretno stvorenje bilo je toliko zapleteno, da bi ga bilo teško izvući i s boljim alatom te da je posve smireno. Jasno, nije se radilo ni o jednom od ta dva slučaja. Sasvim jasno, majmunica je bio posve izbezumljen i povremeno je ribar morao zaustaviti rezanje niti kako bi maleno biće privio na prsa i smirio ga. Čim bi se ona smirila, nastavio bi s poslom.

Snimka je pogledana više od osam milijuna puta i mnogi su napisali kako su oduševljeni ribarevim ponašanjem, kao i onim što je napravio nakon što je malenu otpleo. Maleni čin čovječnosti, reklo bi se, no zapravo velika stvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 18:25