TRENERICA

Iskreno ću vam reći, ovih pet pasmina nikako nije za neiskusne vlasnike! Evo i zašto...

Problem je što mnogi dovedu doma ljubimca o čijem karakteru i potrebama ne znaju baš ništa

Ilustracija

 Frank Van Delft/Imagesource/Profimedia/

Mnogi pse biraju na temelju njihova izgleda, što završava prilično loše, a nekad i katastrofalno loše. Ne znajući ništa o psećem karakteru, kao i potrebama za fizičkim i mentalnim aktivnostima, na kraju se nađu u problemima s frustriranim i agresivnim psom.

Zbog toga svi stručnjaci savjetuju da se prilikom nabave psa vodi računa o tome što je psu potrebno. Trenerica pasa Karlee Stark na svom TikTok kanalu objavljuje brojne sadržaje vezano uz pse, a veliku je pozornost privukla njena objava vezana za to koje pse početnici ne bi trebali nabavljati. Nije to vezano za njenu nesklonost tim pasminama, dapače, kaže da bi neke voljela i sama imati, ali oni koji nikad prije nisu imali psa s ovim se pasminama neće znati snaći.

Za početak je izdvojila haskija, pasminu koja je, kako kaže, veoma energična i veoma glasna. Uz to se linjaju, čega bi ljudi itekako trebali biti svjesni.

Potom navodi njemačke ovčare, jer su to radni psi, jednako kao i belgijski ovčari (malinois), koji su također na njenoj listi. Oni su još zahtjevniji od njemačkih, kaže.

- Uzmite njemačkog ovčara, udvostručite njegov karakter i dodajte malo psihotičnosti. To je malinois. Nemojte me krivo shvatiti, voljela bih imati ovakvog psa jednog dana, ali on nije za neiskusnog vlasnika - ističe Karlee.

Potom navodi pitbulle, jer je riječ o psima koji su puni energije, ali naziva ih ‘hodajućim računima za veterinara‘, jer imaju nasljedne bolesti. Na listi su još mjesto našli i rotvajleri, koji, ako nisu dobro odgojeni, mogu postati agresivni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 09:56