KAKVA IDEJA!

Ovog Božića poklonite drugačiji dar: Usvojite medvjeda, slona, pandu ili vidru

Osoba kojoj se poklanja posvojenu životinju primit će certifikat s njenom slikom u blagdanskom ruhu
 WWF Adria

Ako se još uvijek dvoumite što pokloniti svojim najbližima, WWF Adria ima najhumaniju ideju: posvojite preslatku vidru ili medvjeda. Riječ je naravno o simboličnom posvajanju čiji je uplaćeni iznos usmjeren na zaštitu Europske Amazone.

Dok se, uz nogometnu, suočavamo i s božićnom shopping groznicom, iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF pozivaju na promišljen odabir ukrasa i darova.

- U blagdansko doba često prekomjerno trošimo, a poklone kupujemo nepromišljeno. Ukrasite ove blagdane poklonom koji misli na okoliš - ističe Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji za Green.

Potaknuti željom i potrebom da zaštite našu Europsku Amazonu, ovogodišnju božićnu kampanju WWF je usmjerio na osvještavanje o vrijednostima jednog od najznačajnijih riječnih područja na svijetu koje čine tri veličanstvene rijeke: Mura, Drava i Dunav. U 700 km drevnih šuma, skrivenih livada i rijeka nalaze se jedinstvena bogatstva, a o njenom zdravlju ovisi gotovo milijun ljudi.

image
WWF Adria

- Simboličnim posvajanjem vidre, medvjeda ili neke druge životinje, darujete poklon koji znači život. Osoba kojoj poklanjate posvojenu životinju primit će certifikat sa slikom omiljene životinje u božićnom ruhu, možete dodati i svoju osobnu poruku, a mi ćemo iznos vaše donacije usmjeriti na zaštitu Europske Amazone - kaže Boić Petrač.

Samo zajedno možemo očuvati prirodu. Blagdani su idealna prilika da svatko od nas doprinese. Kako savjetuju iz WWF Adria, izradite božićno drvce od biljaka koje već imate u svom domu, ukrasite ga ukrasima od sušenog voća, odaberite održiv poklon i izbjegnite omote od plastike. Vrijeme je za istinski zeleni Božić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 12:06