CIJELO LJETO

U Međimurju počinje besplatna kastracija pasa, evo koje uvjete trebaju zadovoljiti njihovi vlasnici

Osim direktne pomoći građanima i psima, cilj je njome potaknuti gradove i općine da sami pokrenu i provode ovakve akcije

Azil Čakovec

Sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca u suradnji sa svim veterinarskim ambulantama iz Međimurja organizira besplatne kastracije ženki pasa u trajanju od 15. lipnja do 15. rujna ove godine.

Akcija ima za cilj, osim direktne pomoći građanima i psima, poticanje gradova i općina da same pokrenu i provode ovakve vrlo učinkovite, potrebne i nužne akcije. Također se akcijom želi prenijeti poruka o važnosti kastracije pasa kao najučinkovitije metode kontrole razmnožavanja što je i zakonska obaveza svih skrbnika pasa.

Ona počinje u veterinarskim ambulantama male prakse Bioinstitut, Kvakan, Jug i Veterinarskoj ambulanti Prelog. Sklonište se ujedno zahvaljuje na uključenju ovih organizacija u ovaj humanitarni projekt.

- Zakon o zaštiti životinja propisuje da svaki skrbnik kućnog ljubimca mora osigurati da ne dođe do nekontroliranog razmnožavanja, a za pse i mačke najbolji način za to je upravo kastracija. Propisane su i kazne za nepoštivanje takve odredbe, a propisana je i obveza označavanja mikročipom, oglašavanja i udomljavanja pomlatka odnosno svakog od brojnih štenaca koji se mogu roditi. Kastracija ujedno pomaže i lakšem suživotu psa i čovjeka, a može i spriječiti nastanak određenih bolesti kod pasa - poručili su iz skloništa.

Uvjeti za prijavu su da pas mora biti mikročipiran te da je vlasnik ili umirovljenik, da ima primanja manja od tisuću eura ili da ih uopće nema. Za prijave se može javiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 091 8988 004. Akcija traje do 15. rujna ili utroška planiranih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 14:57