SPAŠENA

U domaći akvarij stigla još jedna želva: ‘Pronađena je kraj Pule, nije mogla zaroniti, sad je na intenzivnoj‘

Minja je sad stanovnica njihovog Oporavilišta, na kojem su se prije nje nalazile brojne druge kornjače
 Akvarij Pula

Iz pulskog akvarija objavili su kako su od subote bogatiji z novog stanara, točnije, stanarku. U njihovo Oporavilište tada je stigla glavata želva Minja, koja je stara oko sedam godina. Pronađena je kako pluta na površini mora u okolici Pule, a uočila ju je posada broda, koja ju je odmah izvukla iz mora. Oni su ti koji su obavijestili pulski akvarij, koji ju je preuzeo i odmah poslao svojim veterinarima da je detaljno pogledaju i pokušaju shvatiti zbog kojih je zdravstvenih problema imala problema sa zaranjanjem.

image
Akvarij Pula

- Prilikom pregleda ustanovljen je poremećaj plovnosti, obraštaj na oklopu te stara rana na oklopu koja nije u potpunosti zacijelila te je kornjači potrebna intenzivna skrb - objavili su iz akvarija.

Minja je sad stanovnica njihovog Oporavilišta, na kojem su se prije nje nalazile brojne druge želve koje su dolazile s raznim vrstama ozljeda. Tijekom godina liječili su čak i one kornjače za koje je u prvi mah bilo teško reći hoće li uopće preživjeti. Nakon što se oporave, svaka od njih se vrati u Jadransko more, u svoj dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 00:47