UŽAS

Ženu napala i usmrtila tri medvjeda. Policija ih je odmah pronašla i usmrtila

To je četvrti napad medvjeda na ljude u saveznoj državi Colorado od 1960. godine
Američki crni medvjed
 -/Ardea/Profimedia

Žena iz američke savezne države Colorado žrtva je, čini se, napada američkog crnog medvjeda. Ona je četvrta žrtva od 1960. godine, piše Guardian. Medvjedi koji su je napali, a riječ je o ženki i dvoje mladunčadi, ubijeni su nedugo nakon.

Tijelo je pronašao njen dečko. Riječ je o šumi na privatnom posjedu, gdje je ona često šetala pse. Ovoga puta je tamo bila sama a pse je ostavila kod kuće. Policija je odmah izvijestila kako su u blizini njenog tijela pronašli medvjeđe krzno. Osim toga, na njenom su tijelu pronašli tragove koji upućuju na to da su je medvjedi napali kako bi se nahranili.

Odmah su, uz pomoć pasa, krenuli u potragu, Pronašli su deset godina staru medvjedicu i dvoje njenih mladih, koje su ubili iz predostrožnosti, vjerujući kako bi mogli ponoviti napad. Njihova su tijela prevezena na analizu, kako bi se utvrdilo jesu li oni napali ženu.

U toj saveznoj državi živi, procjenjuje se, oko 19 tisuća crnih medvjeda. No, oni zaista rijetko napadaju ljude, tako da je nejasno zbog čega su napali i usmrtili nesretnu ženu. U okolnom podruju imaju nekoliko aktivnih brloga, a u blizini su ih znali vidjeti kako kopaju po smeću i trgaju hranilice za ptice ispred kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:24