PARTY ANIMAL

Upoznajte Živka, tipa koji se totalno raspojasa kad čuje techno muziku!

Njegov osjećaj za ritam je savršen, a ima i neke zavodničke plesne pokrete - recimo, okret s jednim krilom u zraku

Ilustracija

 Irena Schulz/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Dok su neki naši kućni ljubimci ravnodušni na glazbu, drugi je obožavaju. Reakcije su različite: neki mlate glavom, drugi skakuću na ritam, treći se pak cijelim tijelom posve prepuste glazbi. U tu skupinu spada simpatični papagaj - kakadu Živko koji obožava techno muziku. Ne samo da je voli, nego svaki put kad je čuje, potpuno podivlja. Razbaca se kao da sutra ne postoji.

Nevjerojatno je da papiga zapravo ne pleše bezveze. Kad nastupi tišina, ona se zaustavi, a potom, kad glazba opet krene, počne mahati glavom i krilima te se okretati. Ritam apsolutno osjeća - nije moguće napamet ga pogađati toliko puta, tako da je jasno da je riječ o talentu. Živko ima i nekoliko frajerski pokreta, onih koji bi sigurno s nogu oborili kakvu ženku, da ga gleda - recimo, premjesti se s noge na nogu, pa podigne jedno krilo, pa se giba lijevo i desno.

Snimka je oduševila više tisuća ljudi, koji su je pogledali. Komentirali su kako je ptica bolja od njih što se plesa tiče, ali i da bi voljeli i sami doma imati nekog tko je uvijek spreman za ludu zabavu.

Kakadui su, inače, među papigama koje zaista vole plesati. Sjetimo se samo Snowballa, koji je plesao na "Another one bites the dust" i tako šokirao kalifornijske neurologe, koji su počeli istraživati imaju li i druga bića na planetu osjećaj za ritam. Zaključili su da čimpanze, psi i mačke taj osjećaj nemaju. No, 14 vrsta papagaja i jedna vrsta slona itekako znaju čuti glazbu i zaplesati na nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:06