EPSKO PUTOVANJE

Kujica provalila iz boksa i pobjegla, pronašli je 160 kilometara dalje: ‘Vjerojatno je imala pomoć‘

Vlasnici su ostavili 14 godina starog border terijera na čuvanju, a oni se zaputili u Berlin

Border terijer, ilustracija

 -/Ardea/Profimedia

Jedan pas razvalio je svoj boks i dao se šapama vjetra, a mora se priznati da je pritom doživio avanturu života. Jasno, ta avantura nije bila po volji njegovim vlasnicima, koji su premrli od straha, no na kraju je sve dobro završilo. On je zapravo ona, zove se Lucky (Sretnica) i vrlo je sretno prošla više od 160 kilometara bez ikakve ozljede, a sve to na nepoznatom terenu.

Sve je počelo u jednom smještaju za pse u okolici švicarskog Berna. Vlasnici su ostavili 14 godina starog border terijera na čuvanju, a oni se zaputili u Berlin. No, vrlo su im brzo javili da im je pas razvalio ogradu i nestao.

- Na ogradi je bila rupa - rekla je vlasnica kujice Jennifer Wagner, piše Guardian.

Žena je počela paničariti, no vrlo brzo, idućeg jutra, doše su dobre vijesti. Njena je ljubimica pronađena nedaleko od Ženevskog jezera, koje je od mjesta bjega udaljeno oko 160 kilometara. Jedan je muškarac kujicu vidio uz cestu i obavijestio nadležne službe, a kako je imala čip, odmah je o svemu obaviještena vlasnica.

Imala je nekoliko krpelja u krznu, no, osim toga, nije joj pala ni dlaka s glave (niti ijednog dijela tijela). Zbog toga vlasnica smatra da ju je možda netko vidio kako trči uz cestu, pa ju je uveo u automobil i onda iskrcao kraj jezera.

- Ne vjerujem da je moguće da je trčala cijelim putem. Ipak je to 160 kilometara i to je nemoguće pretrčati u tako kratkom vremenu - uvjerena je vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 12:33