ATP LYON

Ivan Ljubičić preko Kiefera do Serre i četvrtfinala

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Lyonu
Ivan Ljubicic of Croatia plays a shot to Gael Monfils of France during the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai October 15, 2009. REUTERS/Aly Song (CHINA SPORT TENNIS)
 Reuters

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Lyonu (dvorana), nakon 6-3, 3-6, 6-3 pobjede protiv Nijemca Nicolasa Kiefera.

Jedan sat i 42 minute su trebale 30-godišnjem Ljubičiču da pobijedi dvije godine starijeg suparnika, kojeg je ranije pobijedio u sva tri međusobna meča na ATP turnirima. Istina, pobjede su ostvarene dva puta 2002. godine i jednom 2006., ali je Ljubičić i dalje zadržao dominaciju protiv Kiefera.

U meču je Nijemac, trenutačno 98. igrač na svijetu, imao samo jednu break loptu, ali je ona bila dovoljna da zakomplicira meč i odvede ga u treći set.

Prvi set je Ljubičić osvojio gotovo rutinski, bez ikakve dramatike. Nije dopustio Kieferu niti blizu svog servisa, a do breaka je došao za vodstvo 4-2.

U drugom je Kiefer krenuo s breakom, a hrvatski tenisač je u gemu kod 3-1 za suparnika propustio čak šest break lopti. Naplatio je te neiskorištene šanse u trećem setu. Kod 3-3 je prvo spasio 0-30, potom je došao do breaka (5-3), a nakon svega je bez izgubljenog poena odservirao za meč.

U meču je Ljubičić imao čak 27 aseva (Nijemac devet), te je imao iskorištenost break prilika 2-11.

U četvrtfinalu će igrati protiv domaćeg tenisača Florenta Serre (67. na svijetu). I s njim je igrao tri puta u karijeri Ljubičić i sva tri puta je proslavljao pobjedu.

ATP Lyon, 2. kolo:

Ljubičić (3) - Kiefer 6-3, 3-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:32