UŠAO U FINALE LYONA

Ljubičić: Imam osjećaj iz Top 10 dana

Ivan Ljubičić je sa 6-2, 6-4 pobijedio Arnauda Clementa
Ivan Ljubicic of Croatia plays a shot to Gael Monfils of France during the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai October 15, 2009. REUTERS/Aly Song (CHINA SPORT TENNIS)
 Reuters

LYON - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nakon godine dana ponovno će imati priliku osvojiti jedan ATP naslov, svoj deveti u karijeri. I to u gradu gdje je došao do prvog trijumfa.

Uvjerljivu pobjedu protiv Arnauda Clementa (bilo je 6-2, 6-4 nakon samo 80 minuta igre) Ljubičić je prokomentirao nakon meča:

- Imao sam problema na prvom servisu koji je jučer bio bolji, no sve osim toga je bilo savršeno, Čini mi se da je Clement bio malo umoran od jučerašnjeg meča, pa mi je to išlo na ruku. Ovo je za mene bio perfektan meč.

- Već mjesec dana igram jako dobro, osjećaj za to imam još od Šangaja i Pekinga. Osjećam se kao 2005/06 kada sam bio Top 10.

- Nadam se da ću u istom ritmu nastaviti do kraja sezone. Veliko mi je zadovoljstvo opet biti u prilici vidjeti svoje ime na zidu pobjednika - zaključio je hrvatski tenisač koji je upravo u Lyonu došao do svog prvog naslova u karijeri.

Bilo je to 2001. godine nakon finala s Younesom el Aynaouijem i pobjede 6-3, 6-2.

- Ivan je odigrao bolje od mene, a rezultat odgovara viđenom na terenu. Mnogo sam griješio, a on je dobrom igrom znao kako to iskoristiti - dodao je Clement, pobjednik Lyona iz 2000. godine.

ATP Lyon, polufinale:

Ljubičić (3) - Clement 6-2, 6-4

Llodra - Simon (2) 6-7(4), 6-4, 7-6(1)

Finale:

Ljubičić (3) - Llodra

ATP Lyon, parovi, polufinale:

Clement / Grosjean – Ljubičić / Bolelli 6-3, 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:20