TENISKI KLASIK

FOTO: NIŠTA OD ŠVICARSKOG FINALA Rafael Nadal s krvavom rukom uništio Federera!

Španjolac će u velikom finalu u nedjelju igrati protiv Stanislasa Wawrinke
 AFP

Roger Federer nije uspio zaustaviti Rafaela Nadala! Zapravo, nije bio ni blizu. Prvi tenisač svijeta je pobijedio Švicarca sa 7-6(4), 6-3, 6-3 i plasirao se u finale Australian Opena gdje ga čeka još jedan Švicarac - Stanislas Wawrinka.

- Ključ je bio u prvom setu. On je bio jako agresivan, a ja sam se uspio tome oduprijeti. Forsirao sam njegov bekhend pa ga napadao na forhend i to mi je donijelo pobjedu.

Nadal je ponovno imao velikih problema sa žuljevima na rukama, ali to se uopće nije osjetilo u njegovoj igri. Do sredine trećeg seta Španjolac se uopće nije suočio s break-loptom, dok je Federer gotovo na svakom svom servis-gemu opasno visio... Na kraju je i izvisio, Nadal je odigrao daleko najbolji meč na turniru i Švicarac mu nije mogao parirati.

- Previše pričam o tom žulju. Za normalni život mi ne bi smetao, ali ovo su mečevi u kojima mogu igrati po pet setova protiv najboljih tenisača svijeta pa stvari nisu tako jednostavne. Žulj je na nezgodnom mjestu pa ga je teško prekriti, ali danas smo to uspjeli napraviti na način da mi ruka ostane dovoljno fleksibilna.

A hoće li Nadalu moći zaprijetiti Stanislas Wawrinka? Ako je suditi po njihovim prethodnim mečevima, Rafa već danas može otvoriti šampanjac. Naime, u međusobnim duelima Španjolac vodi 12-0!

- Wawrinka servira jako, igra s puno samopouzdanja i bit će veliki protivnik. Nisam razmišljao o činjenici da bih se naslovom izjednačio s Peteom Samprasom na 14 Grand Slamova, ali bio bi to ogroman uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:41