AUSTRALIAN OPEN

FOTO, VIDEO: MUKE ŠPANJOLCA U MELBOURNEU Wawrnika u finalu bolji od ozlijeđenog Nadala

U finalnom je meču Wawrinka sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 pobijedio prvog tenisača na svijetu Rafaela Nadala

Stanislas Wawrinka svladao je Rafaela Nadala u prvom Grand Slam finalu i postao tek šesti tenisač koji je osvojio jedan od četiri najveća turnira u posljednjih devet godina. Švicarac (28) je pobijedio nervozu i ozlijeđenog Nadala u četiri seta (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) u jednom od najčudnijih Grand Slam finala koje smo gledali proteklih godina.

Sve je bilo normalno do 6-3, 2-1 za Wawrinku. Zapravo, neuobičajen je bio rezultat, jer Wawrinka je do ovog meča imao omjer 0-12 protiv velikog Španjolca, ali igrao je tenis is snova za kojeg Nadal nije imao odgovor. U prvoj promjeni strana Rafa je tražio pomoć fizioterapeuta i nakon sedmominutnog tretmana izvan Rod Laver Arene, vratio se gotovo nepokretan. Ukočena leđa nisu mu dala mogućnost pravog otpora i činilo se da će jedino pitanje do kraja meča biti hoće li prvi igrač svijeta dočekati kraj ili će predati.

Međutim, u trećem je Nadal postao sve bolji, bolje se kretao i koristio Wawrinkine pogreške. Rafa je dobio taj set i vratio se s breaka zaostatka u četvrtom setu. Ipak, leđa mu nisu dozvolila da servira ozbiljno i da se kreće kako može, a Wawrinka se vratio prema svojem najboljem tenisu.

- Prije 12 mjeseci sam ovdje izgubio ludi meč (pet setova od Đokovića, op. a.), ali vratio sam se. U godinu dana se puno toga promijenilo - kazao je Wawrinka.

Od ponedjeljka će biti treći igrač svijeta. Veliki rezultat u kojem svoje prste ima i jedan Hrvat. Lawrence Lovro Frankopan, menadžer Borne Ćorića, i njegova agencija Star Wing već dugo brinu i o karijeri novog Grand Slam pobjednika.

Australian Open, finale:

Wawrinka (8) - Nadal (1) 6-3, 6-2, 3-6, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:23