AUSTRALIAN OPEN

BORBA ZA NASLOV Cibulkova pregazila Radwansku i izborila finale protiv Na Li

 AFP

U velikom finalu Australian Opena u konkurenciji tenisačica igrat će Kineskinja Na Li protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

U polufinalu je Cibulkova izbacila petu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku, savladavši ju sa 6-1, 6-2, dok je Li nešto teže, sa 6-2, 6-4 bila bolja od Kanađanke Eugenie Bouchard.

Iako je Radwanska na napiru bila izraziti favoriti protiv Cibulkove, omalena Slovakinja za to nije previše marila i dobila je tek drugi od sedam međusobnih ogleda. Prije pobjede nad Radwanskom Cibulkova je jednom igrala u polufinalu Grand Slama, prije pet godina kao 19-godišnjakinja na Roland Garrosu. Ovo joj je, dakako, uspjeh karijere.

- Tijekom meča toliko mi je misli prolazilo glavom, ali samo sam se koncentrirala na svoju igru. Ne mogu vjerovati da sam u finalu – komentirala je Cibulkova, koja je postala prva slovačka tenisačica - finalistica nekog Grand Slama.

Za 31-godišnju Li bit će to treći finale Australian Opena i četvrti finale nekog Grand Slam turnira ukupno. Osvojila je Roland Garros 2011., ali je iste godine izgubila finale Australian Opena od Kim Clijsters, dok ju je 2012. godine u velikom finalu u Melbourne Parku zaustavila Viktorija Azarenka.

Za Bouchard je već plasman u polufinale bio velik uspjeh, budući je postala prva Kanađanka koja je igrala polufinale nekog Grand Slama od Carling Bassett i US Opena 1984. godine.

Australian Open, tenisačice, polufinale:

Li (4) - Bouchard (30) 6-2, 6-4

Cibulkova (20) - A. Radwanska (5) 6-1, 6-2

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 07:27