TREĆA SREĆA

VIDEO, FOTO: NASLOV ZA NA LI Razbila Cibulkovu pa održala pobjednički govor za anale

Nakon dva bezuspješna pokušaja osvajanja Australian Opena kineska tenisačica Na Li konačno je uspjela.

Nakon dva bezuspješna pokušaja osvajanja Australian Opena kineska tenisačica Na Li konačno je uspjela. U finalu prvog Grand Slam turnira sezone slavila je sa 7-6(3), 6-0 protiv Slovakinje Dominike Cibulkove .

Bio je to peti međusobni susret ove dvije tenisačice i isto tako peta pobjeda 31-godišnje Kineskinje. Nakon dva neuspjeha 2011. i 2013. godine nervoza kod Na Li je bila i više nego očita u prvom setu.

Iako je uhvatila rani break i povela s 2-0, te imala loptu za 3-0, Kineskinja nije uspjela stvoriti dvostruki break prednosti. Cibulkova je to iskoristila za povratak na 3-3. Li je još jednom oduzela servis Slovakinji kod 5-5, te je servirala za osvajanje prve dionice. Nije uspjela pa je tie-break morao odlučiti pobjednicu iste.

Kineskinja je brzo odjurila do prednosti 5-1, te je bez ikakvih problema osvojila taj prvi, pokazalo se i ključni set. Naime, u drugom je Cibulkova ostala bez ijednog gema, a Na Li je proslavila osvajanje svog drugog Grand Slam naslova u karijeri. Prvi je uzela 2011. kada je slavila na Roland Garrosu.

Na Li je tako postala prva tenisačica još od 1973. godine i Margaret Court, koja je s preko 30 godina starosti (31 godina 334 dana) osvojila Australian Open.

Valja doduše napomenuti da je u 3. kolu ovog turnira Na Li bila suočena s meč-loptom u susretu protiv Lucie Šafarove, kojoj je pobjeda promaknula za par centimetara! Drugi je set izvukla u tie-breaku, a potom je treći dobila sa 6-3. U prvom je kolu Na Li bila bolja od naše Ane Konjuh sa 6-2, 6-0. Za Cibulkovu je ovo bio pak prvi finale karijere na Grand Slam turniru.

Australian Open, finale (ž):

Na Li (4) – Cibulkova (20) 7-6(3), 6-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 06:52