GNJEVNI AUSTRIJANCI

VIDEO: 'Griješili smo, no na kraju su nas zaje....!'

 Nenad Dugi / Cropix

Mlitavo izdanje hrvatskih rukometaša pružilo je austrijskoj momčadi priliku za pobjedu generacije, no švedski suci zaštitili su i spasili Červarovu momčad. Tako su utakmicu 2. kola I. skupine Europskog prvenstva u bečkoj Stadthalle prokomentirali vodeći austrijski dnevnici.

Šveđani Canbro i Claesson te švicarski delegat EHF-a Roland Bürgi “krivi” su za pomaganje favoriziranoj Hrvatskoj, pa tako Der Standar donosi naslov s izjavom austrijskog izbornika, Islanđanina Dagura Sigurdssona: “Zaje.... su nas!”

Bečki Kurier žali za propuštenom senzacijom i također optužuje švedske arbitre: “Austrija se žestoko borila protiv favorizirane Hrvatske, no izgubila je jer su i suci odlučili zaigrati. O pobjedniku odlučuje svaka lopta, svaka sitnica i sudačka pogreška. Pogreške sudačkog para dovele su do izostanka senzacije na uštrb domaće momčadi”.

“Kažnjavali su nas za svaku sitnicu, a isto to se ne sudi rukometnim velesilama. Ne razumijem to. Igrali smo nevjerojatno dobro, možda i najbolju utakmicu u povijesti. I griješili smo, no na kraju su nas zaje.... Sramota”, citira Der Standard austrijskog izbornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 20:09