BOD DO POLUFINALA

Červar: Opet smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat

 Reuters

BEČ - Lino Červar znao je u trenucima kad je davao izjave nakon pobjede protiv Austrije da bi Hrvatska automatski mogla biti u polufinalu ako Norveška u posljednjoj utakmici dana pobijedi Dansku:

- Norveška će nam pomoći i pobijediti Dansku, pa ćemo se automatski plasirati u polufinale? Dajte, molim vas, nismo mi te sreće. Mi se uvijek moramo zubima i noktima boriti za sebe.

“Žalosna sova” Lino i ovaj je put bio u pravu, Norveška zaista nije pobijedila Dansku te Hrvatska i dalje mora strepjeti za plasman među četiri najbolje momčadi.

Iako su mnogi lošom doživjeli još jednu predstavu hrvatskih rukometaša, Červar im je opet čestitao na dobroj igri(!?):

- Imali smo Austrijance kod početnih 11-6. Do tada smo odlično igrali, a onda smo promašili neke “zicere” i suparniku dopustili da nas stigne. A trebali smo ih dokrajčiti već tada. No, opet smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat.

Čini se da je izbornik iznimno smiren, a u nekim nam se trenucima čini da nismo bili na istoj utakmici kao i on. Očito je da pobjede na njega umirujuće djeluju jer on zaista ima razloga za kritiku vlastite momčadi. Kritiku, a ne pohvalu. No, i na to on ima odgovor:

- Imamo mladu momčad, moji su igrači rezerve u svojim klubovima - i Duvnjak i Kopljar i Gojun...

Istina je, no upravo je Červar taj koji je te iste “rezerve” i zvao u reprezentaciju, iako je, prema našem slobodnom prosuđivanju, na raspolaganju imao neke starije i iskusnije te bolje igrače.

Červarovi su igrači bili kudikamo realniji u opisivanju utakmice. Vuković je bio iskren:

- Imali smo nakon otvaranja dobre izglede utakmicu vrlo rano zaključiti. No, promašivali smo neke “zicere”, i ja sam sam zapucao neke lopte. Nismo trebali tako pasti u posljednjih deset minuta prvog dijela. To nam se ne smije više ponavljati.

Istina je, Hrvatska nije postigla pogodak od 24. do 33. minute. Bilo je to razdoblje koje si ozbiljna momčad ne smije dopustiti.

- Psihički je vrlo bitno da smo se opet uspjeli vratiti nakon kriznog razdoblja. Nije bilo baš najbolje, no trebamo dići glave jer momčad na turniru još nije poražena, rekao je Igor Vori.

Ivan Čupić zaključio je da je očekivao tako tešku utakmicu od domaćina koji pred svojom publikom “grize” u svakoj utakmici:

- Išli su na glavu u svakom napadu. Šteta, mogli smo se rano odlijepiti i osigurati pobjedu. Srećom, iskusni smo u tim situacijama kad uslijedi - biti ili ne biti. Opet smo se digli do vrlo važne pobjede.

Pobjeda ili remi za polufinale

Hrvatska ima vrlo jednostavnu računicu, pobjeda protiv Danske donosi joj polufinale. Dostatan je i remi. Prolazimo i uz poraz, ali u posljednjem kolu Norveška, koja nema više izgleda, mora pobijediti Island.

Prilično dobro zvuči, ali i ne toliko ako se u obzir uzme da s Danskom imamo najgori međusobni skor, čak i lošiji nego s Francuskom.

U skupini II, Poljska je osigurala polufinale. Paradoksalno je da je Poljska kao trenutačno druga u skupini sigurno prošla, a Francuska, koja je prva - nije. Kako? U posljednjem kolu igraju međusobno. Ako pobijedi Poljska, a Španjolska pobijedi Sloveniju, “furija” će prestići Francuze zbog gol-razlike jer su u međusobnom ogledu remizirali. Ako pobijedi Francuska, logično je, ide dalje, a Poljaci će bodovno biti isti sa Španjolcima koje su pobijedili sa 32-26. Zbog boljeg međusobnog omjera, Poljaci idu dalje. (prž)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 18:21