IZGLEDAMO JAKO LOŠE

Rukometaši jedva dobili autsajdere Austrijance

Pravi horor za hrvatske navijače s malo slabijim srcem. U ritmu Radetzkyja marširali su Austrijanci, ili vodili pogodak, ili bili u egalu
Bec, 260110.?EURO 2010 u rukometu. ?Utakmica 2. kola polufinalne grupe 1: Rusija - Island.Na slici: Sturla Asgeirsson 14.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

BEČ - Nije to bila utakmica u kojoj bi poraz donio definitivni oproštaj od polufinala, niti je pak pobjeda donijela plasman u polufinale. Sve se odlučuje u utakmicama posljednjeg kola, no svejedno su naši na startu opet bili nervozni. Srećom, trajalo je to pet-šest minuta nakon što je individualnan kvaliteta došla do izražaja te su Červarovi dečki doši do četiri pogotka prednosti. Tako nešto nisu imali na cijelom turniru. Iskreno, sam im se svojom dubokom obranom ponudio austrijski izbornik Sigurdsson.

Ponovno je Kopljar bio u prvoj postavi, Zrnić je dobio prednost pred Čupićem, a najpametniji Červarov potez bilo je odmaranje Ivana Balića za ključne utakmice. Duvnjak je ovaj puta bio na visini zadatka iako je i u ovoj utakmici bio daleko od svojih najboljih izdanja. Dragocjeni atomi snage koja uvijek kopni pred kraj natjecanja, štedjeli su se također i u dobro odmjerenim dugačkim napadima. Dopustio im je tu suparnik koji je očito „izgorio“ u dosadašnjem tijeku natjecanja. Kako drugačije protumačiti činjenicu da su Austrijanci gotovi svim suparnicima zabijali po utakmici u prosjeku više od 30 pogodaka, a Aliloviću su iza leđa u prvih 30 minuta utrpali loptu tek 10 puta, a i to većinu u samoj završnici poluvremena kad su naši gadno posustali. Nažalost, na to se nadovezuje podatak da je našima stala realizacija u napadu, zapravo bila je očajna, te su Austrijanci napravili 5-0 seriju od 24. minute do odmora stigavši hrvatsku prednost od 11-6 do minimalne prednosti.

Stoga je ipak u drugom poluvremenu morao ući Balić. No, i on je krenuo lošom serijom udaraca 0/4, semafor je praktično mirovao, ni jedni ni drugi praktično nisu mogli do suparničke mreže. Marinović je čuvao austrijsku, čvrsta obrana hrvatsku, a u fazi napada su i jedni i drugi griješili. Iako su u prvom kolu drugog kruga ispali iz kombinacije za polufinale, „ostereicheri“ se nisu predavali.

Pravi horor za hrvatske navijače s malo slabijim srcem. U ritmu Radetzkyja marširali su Austrijanci, ili vodili pogodak, ili bili u egalu.

Ipak zadnje su tri minute donijele olakšanje - otišli su naši igrači na 26-23 i osigurali četvrtu pobjedu na turniru za ostanak na vrhu skupine I uoči zadnjeg kola u kojem igraju s najnezgodnijim suparnikom Danskom.

Rukomet, EP:



Skupina I, 2. kolo:

Island – Rusija 38-30

Hrvatska – Austrija 26-23

Norveška – Danska

Redoslijed: 1. Hrvatska 7, 2. Island 6, 3. Norveška 4 (-1), 4. Danska 4 (-1), 5. Austrija 1, 6. Rusija 0

Skupina II, 2. kolo:

Francuska – Slovenija 37-28

Njemačka – Španjolska 20-25

Poljska – Češka

Redoslijed: 1. Francuska 7, 2. Španjolska 5, 3. Poljska 5 (-1), 4. Slovenija 2, 5. Češka 2 (-1), 6. Njemačka 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 06:34