SLALOM U SEMMERINGU

Uvjerljiva Schild, Jelušić na 22. mjestu

Zagreb, 030109.Medvednica, Sljeme.Vip Snow Queen Trophy, Audi FIS slalomska utrka za zene. Prva utrka.Na fotografiji: Ana Jelusic hrvatska skijasica.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Marlies Schild održala je još jedno predavanje svim suparnicama. Austrijska skijašica je na domaćoj stazi u Semmeringu slavila u četvrtom slalomu sezone, dok je naša Ana Jelušić zauzela 22. mjesto.

Schild je već u prvoj vožnji deklasirala konkurenciju, imala je 1.20 sekundi prednosti pred drugoplasiranom Francuskinjom Nastasijom Noens, tako da je u drugom ''poluvremenu'' rutinski došla do pobjede. Na startu druge vožnje imala je ogromnih 2.40 sekundi viška u odnosu na dotad vodeću Mariju Riesch. Uz jednu pogrešku na prvom dijelu staze, ušla je u cilj s 32 stotinke boljim vremenom od Njemice i proslavila treću ovosezonsku pobjedu u slalomu. Najbrža je, podsjetimo, bila i u Leviju i Courchevelu. Ukupno u karijeri sada ima 26 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Velika priča Semmeringa svakako je i Maria Riesch koja je u prvoj vožnji napravila veliku pogrešku i završila tek na 17. mjestu. No, u drugom je laufu briljirala, u cilj je ušla s nevjerojatnom 2.01 sekundom prednosti, a u vodstvu je ostala sve dok se stazom nije spustila Schild.

Treće je mjesto u konačnici pripalo još jednoj Njemici, 20-godišnjoj Christini Geiger, kojoj je to prvi plasman na postolje u karijeri.

Ana Jelušić je utrku završila na 22. mjestu, istom onom koje je držala i nakon prve vožnje. Ni drugi lauf nije odradila na visokoj razini, nakon prolaska ciljnom ravninom držala je šesto mjesto s 1.22 sekunde zaostatka za tada vodećom Fride Hansdotter, ali padovi i slabiji nastupi nekolicine skijašica omogućili su joj da u konačnici ne nazaduje u poretku u odnosu na prvu vožnju.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, Riesch je povećala prednost pred Lindsey Vonn koja nije uspjela završiti prvu vožnju. U poretku slalomašica vodi Schild, a Jelušić je na 29. mjestu.

Svjetski kup skijašica, slalom u Semmeringu, rezultati:

1. Marlies Schild (Aut) 1:42.06

2. Maria Riesch (Njem) +0.32

3. Christina Geiger (Njem) +0.52

4. Tanja Poutiainen (Fin) +0.63

5. Therese Borssen (Šve) +0.83

...

Poredak u slalomu za Svjetski kup:

1. Marlies Schild (Aut) 300 bodova

2. Tanja Poutiainen (Fin) 250

3. Maria Riesch (Njem) 240

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Maria Riesch (Njem) 738 bodova

2. Lindsey Vonn (SAD) 617

3. Tanja Poutiainen (Fin) 430

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:56