SALTO MORTALE

Mladost u raspadu, Emil Nikolić odlazi

Postoji ideja klupskih čelnika o vraćanju zagrebačkog "štiha" Mladosti
 Admir Buljubašić / Cropix

Trener Emila Nikolić, koji je s Mladosti minule sezone bio na pragu senzacije, kojeg su lopta i zrnce sreće odvojili kako od nacionalnog kupa tako i državnog prvenstva, strateg koji je afirmirao u prvom redu mladog ljevorukog Duju Živkovića, ali kod kojeg su počeli igrati i izdanci mladostaške škole Marko Martinić i David Babić, proglašen je na koncu - viškom.

- Ponudili smo treneru Nikoliću korekciju ugovora.

Barem 2-3 mjeseca, naime, uz Savu, ali i u znatno širim vaterpolskim krugovima, govorkalo se da “Nikolić sigurno odlazi”. Emil je morao pasti! Zašto? Postoji ideja klupskih čelnika o vraćanju zagrebačkog “štiha” Mladosti. S većim brojem igrača iz vlastitog pomlatka, ali i s nekom od legendi kluba na trenerskoj klupi. U tom je pogledu favorit čini nam se samo jedan - Dubravko Šimenc! Iako, kandidati su sigurno i Vjeko Kobešćak i Miki Damjanić.

Predvečer se stanje već izmijenilo. Na novinarov upit, dogovor za oproštajnu kavicu prije Emilova povratka u Dubrovnik, coach mladostaša nam je poručio da načelno nema problema, ali...

- Moram danas upisati malu u školu i potpisati ugovor za stan.

Ups? To li će reći da Emil Nikolić ostaje? Događa li se salto mortale, iako nije baš primjeren izraz? Jer kada čovjek upisuje dijete u školu, potpisuje ugovor za stan, to je solidan pokazatelj da - nikuda i ne ide!

Presudio je, zasad barem, razgovor drugog dopredsjednika prof. dr. Borisa Labara s trenerom Nikolićem. Doktor Labar je, prema Nikolićevim riječima, preuzeo “na sebe” problem sređivanja financijskog pokrivanja stana. Nije također tajna da, a to ovaj slučaj pokazuje, postoje određena razilaženja u klupskoj Upravi, između dvojice dopredsjednika Boška Lozice i prof. dr. Borisa Labara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:47