MLADOST PRESLABA

Jug osvojio osmi naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Mladosti držali su se protiv objektivno jačeg Juga CO sve do zadnje utakmice finala doigravanja Prvenstva Hrvatske
Dubrovnik, 190610.Vaterpolo, plivaliste u Gruzu, peta odlucujuca utakmica za prvaka Hrvatske izmedju VK Jug i VK Mladost. Na fotografiji: VK Jug, prvaci Hrvatske.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZAGREB - Dubrovčani su igračku superiornost i razliku u kvaliteti ipak dokazali u odlučujućoj, petoj utakmici igranoj u Dubrovniku i osvojili novi naslov uvjerljivom pobjedom 14-9. Iako su mladostaši u dvije domaće pobjede najavili da se mogu dostojno nositi s “najdražim neprijateljem”, peta je utakmica ipak pokazala tko je trenutačno jači.

Nakon početnih 2-2 u prvoj četvrtini, u nastavku je tijek utakmice pokazao da Zagrepčani nemaju nimalo šansi. Pet uzastopnih pogodaka domaće momčadi s prijelaza iz prve u drugu četvrtinu otklonili su svaku neizvjesnost, velikih 7-2 pokazalo se nedostižnim.

Drugi u nizu naslova prvaka, ukupno osmi u samostalnoj Hrvatskoj (sve od 2000.) te 29. računajući nastupe u staroj kraljevini i Jugoslaviji našao se u vitrinama trostrukog prvaka Europe. Potpuno zasluženi naslov nakon dominacije u regularnom dijelu u Jadranskoj ligi i konačno mala satisfakcija nakon gubitka naslova na Final Fouru Jadranske lige i podbačaja na Final Fouru Eurolige u Napulju.

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić ubrzo okuplja najbolje igrače iz Juga i Mladosti, već za sedam dana i započinje pripreme za burno ljeto:

- U Dubrovnik dolazi 20 igrača, pripremamo se za Svjetsku ligu i Svjetski kup kao uvertiru za Europsko prvenstvo u Zagrebu koje se igra krajem kolovoza. Jako sam zadovoljan dečkima, gledali smo odličnu završnicu PH. Možda su malo umorni, to je očekivano, no sve je ionako samo u glavama. Bit ćemo dobri, bez obzira na napornu sezonu, idemo na pobjedu na svim natjecanjima, nema kalkuliranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:33