DANCI PETI NA EP-u

Francuska demolirala Island i ušla u finale

Karabatić je vukao 'pijetlove' u napadu i zabio je devet golova, dok je u obrani bio sjajni Omeyer sa 15 obrana
Bec, 300110.Austrija je domacin EURO 2010 u rukometu od 19-31 01.10. U Becu se igraju utakmice poufinala i finala. Polufinale su izborile reprezentacije Islanda, Francuske, Poljske i Hrvatske.Na slici: Utakmica polufinala Island - Francuska, Cedric Sarhaindo 20.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

BEČ - Opet ti Francuzi! Svjetski prvaci i olimpijski pobjednici sasvim su se približili rukometnom hat-tricku, izborivši finale Europskog prvenstva pobjedom protiv Islanda 36-28 (16-14) u prvoj polufinalnoj utakmici u Beču.

Sa ponešto zavisti rekli bismo da francuskom izborniku s dvojicom ponajboljih svjetskih rukometaša Nikolom Karabatićem i Thierryjem Omeyerom (15 obrana, a nije bio posebno raspoložen) i nije teško skupljati zlata na svjetskoj sceni. Iako je francuska momčad imala i drugih raspoloženih pojedinaca, njihov plasman ponajviše u finale ponajviše je posljedica lika i djela Nikole Karabatića.

Za igru protiv Islanđana zaslužio je čistu peticu - devet golova iz isto toliko pokušaja. Impresivno je bilo pratiti kako baca suparnika u očaj potkraj prvog poluvremena. Palmarssonovim golovima Island je u 27. minuti poveo 13-12. Dvije minute kasnije bilo je 16-14 za Francusku, uz četiri Karabatićeva pogotka zaredom. Gotovo. Kraj. Islanđani se od tog nokdauna nisu oporavili do kraja utakmice.

EP u rukometu, polufinale:

Francuska - Island 36-28 (16-14)

Hrvatska - Poljska (kasnije)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:25