BOD VELIK KAO KUĆA

Balić: Igrali smo loše 40 minuta, ali nas je spasila borbenost

Hrvatska furija: Island je još u 48. minuti imao +4, a na kraju je jedva izvukao bod
Croatia's Ivano Balic (4) attempts to score next to Iceland's Sverre Jakobsson (L) and Ingimundur Ingimundarson (5) during their Men's European Handball Federation Championship second round match in Vienna January 25, 2010. REUTERS/Murad Sezer (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 Reuters

Nakon velike borbe i neriješenog rezultata Hrvatska je protiv Islanda u Beču izvukla bod velik kao kuća. U prvoj utakmici drugog kruga imali smo najboljeg protivnika iz B skupine. Ovim rezultatom napravili smo veliki posao i pobjedom protiv sljedećeg protivnika domaćina Austrije koju dočekujemo na prvom mjestu skupine mogli bi zakapariti mjesto među četiri momčadi. Naravno, ako nam se poklope rezultati iz ostalih utakmica.

- Bod je velik kao kuća. Nismo dobro ušli u utakmicu. Na početku utakmice je bilo jako loše. Mirko Alilović je bio kao na streljani. Kasnije smo stisnuli obranu i kombinirali 5-1 i 6-0 i uspjeli izvući bod – rekao je Blaženko Lacković kojem je ponovno prokrvarila ruka.

- Suparnički igrač me povukao za ruku i pao sam na nju, ali nije ništa strašno, bit će dobro – rekao je Lac.

- Mi smo takva momčad da sebi moramo uvijek zakuhati. Sa jednom pobjedom idemo u polufinale. Dobro je još i završilo kako je izgledalo. Valčiću je ovo prva utakmica u dva tjedna, i vidjelo se koliko nam je potreban. Sve do sada smo dobro napravili, nije ni ovo loše. Igrali smo jako puno dobrih utakmica i treba nam pobjeda protiv Austrije za ulazak u polufinale. Neće biti lako. Oni će imati navijače na svojoj strani – rekao je igrač utakmice Vedran Zrnić.

- Igrali smo jako loše 40 minuta i na kraju smo se uspjeli izvući borbenošću. Napad nam je bio strpljiv, ali smo dosta promašivali. Igrali smo tih 40 minuta u prvoj brzini – svjestan je bio pogrešaka 'paklenih kauboja' hrvatski majstor Ivano Balić.

Igrač od kojeg Hrvati na ovom Euru očekuju jako puno Domagoj Duvnjak proigrao je u posljednjih pet minuta susreta kada je zabio i svoj prvi pogodak i to za prvo vodstvo Hrvatske u drugoj dijelu 24-23.

- Nismo dobro počeli utakmicu, obrana nije funkcionirala, radili smo previše tehničkih pogrešaka. Počeli smo sa 5-1 obranom koju su oni razbili sa dva pivota. Kombinirali smo kasnije 6-0 i uspjeli spasiti bod. Kasnije smo se pokrenuli i počeli igrati malo bolje. Još uvijek moramo dobiti Austriju i ulazimo u polufinale.

Rukometaš od milijun eura svjestan je svojih lošijih igara.

- Nisam onaj isti kao sa Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Treba mi jedna utakmica za podizanje samopouzdanja. Tu sam i dajem sve od sebe. Navijači nam daju krila i zahvaljujem im se na tome – završio je Duvnjak.

U utorak u 18 sati igramo protiv domaćina EP-a Austrije. Ako nam se poklope ostali rezultati, pobjeda nam donosi polufinale.

Skupina I Rezultati 1. kola:

Hrvatska - Island 26-26

Rusija - Danska -

Austrija - Norveška -

1. Hrvatska 3 2 1 0 81-77 5

2. Island 3 1 2 0 90-85 4

3. Norveška 2 1 0 1 51-49 2

4. Danska 2 1 0 1 55-56 2

5. Austrija 2 0 1 1 66-70 1

6. Rusija 2 0 0 2 52-58 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:27