BIVŠI REPREZENTATIVAC

VIDEO: VELIKO POJAČANJE Modri dovode veznjaka Olympiacosa koji je debitirao kod Mourinha!

Nakon što je dogovoren dolazak Argentinca Sigalija (26), novi 'kapitalac' je na putu prema Maksimiru...

Kako to obično biva nakon kraja svake sezone, u Maksimiru se šapuće o stvaranju mega-momčadi za slijedeću. Nažalost po Modre, to se dosad još nije dogodilo, makar su prošlog ljetnog prijelaznog roka dovedena dva zaista istinska pojačanja, Junior Fernandes i El Arabi Hilal Soudani.

Ove sezone Dinamo je zasad doveo argentinskog stopera Leonarda Sigalija (26), koji je bio kapetan argentinskog prvoligaša Godoy Cruza. Vele u plavome klubu da se radi o jako dobrom stoperu koji će ustabiliti Dinamovu obranu. Živi bili pa vidjeli radi li se o 'kapitalcu’ ili ne.

Jučer je pak procurila vijest da Dinamo želi dovesti nogometaša koji bi se zaista svrstao u skupinu 'kapitalaca’. Radi se o veznom igraču Olympiacosa, Portugalcu Paulu Machadu (28)! Posao još nije dovršen, ali neki maksimirski izvori tvrde da je pred realizacijom. Machado je uspješnu karijeru započeo u Portu, prvu utakmicu za taj veliki portugalski klub odigrao je u sezoni 2003/04 u portugalskom kupu, a u igru je uveo veliki Jose Mourinho. Godinu dana kasnije krenuo je na posudbe, igrao je u Estreli Amadori, Uniao Leiriji, Leixoesu i Saint-Etienneu, da bi 2009. godine razvrgnuo ugovor s Portom i potpisao za Toulouse koji je portugalskom klubu za njegove usluge platio 3,5 milijuna eura. U Francuskoj je ostao ostao tri sezone. Od kolovoza 2012. godine igra za Olympiacos koji ga je Francuzima platio 2,7 milijuna eura.

Za portugalsku reprezentaciju debitirao je 17. studenog 2010. godine protiv Španjolske u pobjedi 4:0, zamijenio je Nanija u 88. minuti. Za svoju nacionalnu vrstu odigrao je šest utakmica, posljednju protiv Nizozemske 14. kolovoza 2013. godine (1:1), za reprezentaciju nije postigao pogodak. Machada nema na popisu reprezentacije Portugala za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

O financijskim detaljima mogućeg ugovora u Maksimiru zasad šute. Ono što jest bitno je činjenica da Machadu ugovor s grčkim klubom istječe na ljeto 2015. godine, ali postoji kombinacija po kojoj bi ga Dinamo mogao dobiti za relativno nisku odštetu. Također saznajemo da Machado želi doći u Dinamo, tako je barem kazao sportskom direktoru i treneru Modrih Zoranu Mamiću. Ukoliko zagrebački klub dovede Machada, onda bi po pedigreu kojeg ima ovaj bivši portugalski reprezentativac vezna linija zaista dobila veliko pojačanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 23:33