STIŽE I ANDRE ANDRE

MACHADO U DINAMU! Najgori igrač Toulousea iz 2012. dogovorio transfer u Maksimir!

Čini se da je posao blizu zaključenja, prema informacijama iz Grčke ali i Maksimira, Portugalac Paulo Machado vrlo je blizu dolasku u Maksimir. Navodno je sve dogovoreno, Machado bi idućih dana mogao doći u Zagreb i potpisati ugovor s Modrima. Podsjetimo, radi se o veznjaku grčkog Olympiacosa, koji je igrao u Portu kod Josea Mourinha, prošle je sezone zabio tri pogotka za 'crveno-bijele' iz Pireja. Igrao je i u Ligi prvaka, ima u nogama četiri utakmice u tom natjecanju, uključujući i dva sraza u osmini finala protiv Manchester Uniteda, u kojima je, doduše, odigrao ukupno 30 minuta.

Međutim, igra na više pozicija u veznom redu, od centralnog do desnog i lijevog veznog, što mu je svakako dodatna referenca. Ugovor s Grcima mu istječe idućeg ljeta, stoga odšteta ne bi trebala biti previsoka, spominje se svota do milijun i pol eura. Dođe li Machado, povećat će se portugalska kolonija u svlačionici pod jugom, uz njega tu su još Ivo Pinto i Ruben Lima. Osim njih portugalski je jezik sporazumijevanja i Soudaniju, Fernandesu te Čopu, koji je godinu dana proveo u portugalskom Nacionalu. Portugalski kao službeni jezik u Dinamovoj igračkoj kabini...

Jasno, dok Machado doista i ne potpiše, ne treba posao smatrati službeno završenim. Kolumbijski mediji, pak, prenose izjavu glavnog čovjeka Deportiva iz Calija, Felipea Espinala, koji je potvrdio da Dinamo želi i Kolumbijca Lizarazoa te da bi i on mogao karijeru nastaviti u Maksimiru.

Počeo se, dakle, kuhati prijelazni rok u Dinamu, Modri su i dalje u potrazi za vratarom, napadačem, lijevim i desnim bekom... No, dolazak Machada i(li) Lizarazoa popunio bi prazninu u veznom redu, gdje je potreba za pojačanjima trenutačno i najveća.

Iza sebe ima milijunske transfere, ali i titule najgoreg u sezoni!

Paulo Machado šest sezona igra u kontinuitetu, a branio je boje uglednih klubova - St. Etiennea, Toulousea i sada Olympiacosa. U posljednjih šest sezona upisao je 212 nastupa i zabio 20 pogodaka. Zanimljivo, ali isto tako interesantna je i činjenica da je u francuskom listu Le Figaro proglašen najslabijim igračem Toulouse za sezonu 2011/12, uz opasku da je slabih trkačkih kapaciteta i da nema obveznu igru. No, budući da iza sebe ima nekoliko milijunskih transfera, šest nastupa za portugalsku reprezentaciju, a u svim je klubovima imao zavidnu minutažu, čini se da je ipak riječ o korisnom igraču.

Andre Andre - nova želja braće Mamić

Andre Andre, veznjak Vitorije Guimaraes, novo je lice kojeg u Maksimiru žele vidjeti braća Mamić. Riječ je o 24-godišnjaku i ponajboljem igraču portugalskog prvoligaša iz kojeg je prošle godine u Dinamo stigao El Arbi Hillel Soudani. O interersu Dinama za zahvalnog veznjaka raspisali su se ugledni portugalski mediji (Abola), a riječ o igraču koji stiže iz iste menadžerske agencije (Onsoccer) kao Pinto i Soudani. No, poznato je kako su Dinamo i Vitoria u sjajnim odnosima, a Andre Andre je ove sezone igrajući u Europskoj ligi zabio jedan pogodak - protiv Rijeke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 01:21