ZGROŽEN PRIČAMA

TUDOR O REZULTATIMA 'Ne vjerujem da bi netko imao hrabrosti namještati utakmice'

'Znam da je toga bilo devedesetih, vidimo i posljedice, suđenje Širiću na primjer...'
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dva dana poslije Hrvatskog dragovoljca i dva dana prije Lokomotive. Trener nogometaša Hajduka Igor Tudor vratio je "dobar glas". Nastup na pressici bio je iscrpan, treba ga izliti u mlazu, a ne na kapaljku. Dakle, Tudor ima riječ.

Kakva je atmosfera, je li narušena, pitali smo za početak, da otvorimo priču.

- Nije ugodno i nije lijepo kad se izgubi, ali okrenuti smo budućnosti, pet kola je do kraja i želimo izvući maksimum, što god možemo više do kraja.

Kapetan Mario Maloča je u ime cijele momčadi rekao da se srami, i da se ispričava nakon ovih 1:4 od Hrvatskog dragovoljca?

- Taj Maloča i Milović igrali su kao stoperski par cijelu sezonu na velikoj razini, može se i njima dogoditi neka lošija utakmica. Mogu i ja reći par stvari. Rezultat je sasvim nerealan, grubo zvuči, ali to je splet okolnosti. Analizirajmo primljene golove: prvi iz kornera, drugi iz auta, treći nekakav prekršaj koji nije bio i četvrti kad smo išli svi gore u napad, na ho-ruk.

A da smo bili loši, jesmo. Bili smo loši i nismo zaslužili više od poraza. Ali je pretjeran. A što se tiče osvrta, na to moram reći da uvijek kad govorimo o Hajduku, onda je priča da je Hajduk dobar, ali da nema kadar za nešto više. A kad se dogodi nekakav poraz, kao sada svi se pitamo kako to, zašto je to i zbog čega.

Bio je to Tudor u dahu, vratio je glas, pronašao kompas i puštamo ga dalje:

- Kad govorimo o svojim golovima, onda kažemo da nemamo golgetera kao šta imaju Rijeka i ostali. A kad ne možemo ući u šansu, onda se opet svi pitamo kako to i zašto?!

- Najčešće se odgovori, ili je kriva taktika i sustav, ili nije igrao ovaj tko nije igrao i bio je na klupi. Analize su banalne. Kad bismo svakoga pobjeđivali po četiri puta, bili bismo prvaci. Mi imamo 58 bodova, Hajduk je ovaj i onaj, koji je trebao Splitu dati pet komada i koji je izgubio od Dragovoljca. Isti je kadar. Prije ili kasnije neke stvari dolaze na naplatu.

- Istra je bila ludilo, pri vrhu, a sad pet kola ne može osvojiti boda.

Ipak, primili ste po četiri gola u Rijeci i odDragovoljca?

- Ja sam Rijeku već analizirao, mi smo doisključenja bili ravnopravni, a onda je neiskustvo došlo na naplatu. Detalji subitni, iz auta Pašalić i Bradarić nisu zatvorili. Kako ću mu ja bilo štogovoriti, on je junior, frajer je kao junior dao 11 golova, šta da mu govorim...To je sve stvar neiksutsva. Zeleni su, pa kad "zelenilo" dođe nanaplatu, onda ne treba raditi analizu. Mi svaku igramo s pet igrača ispod 25godina.

- Božić, ovaj, igrao je Belgiju, ozbiljnu ligu,da povlačim paralelu s perspektivnim Tomičićem, to je to, stvarnost i realnost.Ne treba se pitati kako i zašto je to, treba gledati cijelu priču, 58 bodova,imali smo više pravih partija, odličnih...

U svjetlu svega toga, što možemo očekivati nauskršnji ponedjeljak protiv Lokomotive?

- Možemo očekivati pravoga Hajduka! Eto štomožemo očekivati!

Lokomotiva vam odgovara, pobjeđujete Ivkovića stalno?

- Koncentriran sam na rad, pripremam se isto, imajoš malo do kraja, igramo kod kuće i rijetko kiksamo kod kuće, nije nam isto igrati kući i u gostima. Ima još jedna stvar što se tiče naših utakmica: igramo specifičan nogomet što se tiče utroška energije. Mi, kao i Dinamo, igramo presing po cijelom terenu. Svi ostali igraju zonsku obranu, čekaju, pa nakontre. Igrajući srijeda-nedjelja takav stil, treba nam jedan dan više da seoporavimo, dan više nego ostalima!

Puno je čudnih rezultata. Hoćete li pomoći Splitu? Da nepadne atmosfera?

- Šta se tiče pomaganja i to, ja čujem svakakve priče, zgražam se nad mogućnosti da se nekakve utakmice dogovaraju 2014. godine. Znam da je toga bilo devedesetih, vidimo i posljedice, suđenje Širiću, ne mogu vjerovati da bi netko imao hrabrosti za to u 2014. godini. Ne bih nikad više balun uzeo u ruke da sam u toj priči. Ne bih pustio ni rođenom bratu. Tako mi razmišljamo i tako ćemo razmišljati dok sam ja trener Hajduka. Sve te priče su prestrašne. Samo me Hajduk zanima. Tko kome pomaže i odmaže, zanima me nula posto! Tko na takavnačin razmišlja, to je njegova sramota!

Riječ-dvije o Lokomotivi?

- Lani su bili drugoplasirani, mi smo danas ispred njih, to je naš velik uspjeh, mojih momaka. Imaju problema u zadnjojliniji, s odlaskom Puljića i ozljedom Barbarića. Imaju četiri-pet velikihtalenata, utakmice s njima su uvijek teške, bez obzira na naše pobjede. I to je Hajduk,kad ih pobjeđujemo!

- Nemam ja šta momcima zamjeriti, oni daju sve odsebe. Kad je Kouassi ozlijeđen, Maglica ima problema s ložom, Caktaš se tek vraća,nekima smo se zahvalili, imamo kadar kakav imamo. Ne mogu ući u šansu i to jeistina. Ovih 4:1 moglo se okrenuti na drugu stranu, gol iz kornera je smiješan ,pa kontra iz auta, dogodi se. Nastojat ćemo do kraja osvojiti najviše bodova štamožemo.

Milić igra lijevog bočnog? Govorilo se da je vrhunski stoper?

- Ne može igrati prije Maloče i Milovića. On jejedan od naših najboljih igrača u drugom dijelu sezone. Niste to pitali kad je Bellea stavio u mali džep i protiv Soudanija igrao čudo. Volim konkretna pitanja, a ne "trebao je igrati s četiri, a ne s tri, trebao je igrati ovaj na klupi"!

Je li Anđelković stvarno bolestan?

- Stvarno je iamo velikih problema sa stolicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 17:19