BURNO NA PRESICI

FOTO: IVKOVIĆ SE SVAĐAO S NOVINARIMA 'Baš me zanima tko će Lokomotivu izbaciti iz lige!'

Andrijašević će biti kažnjen zbog glupog crvenog kartona - rekao je Igor Tudor
 Jakov Prkic / CROPIX

Hajduk i Lokomotiva podijelili su bodove u utakmici s dva različita lica, Splićani su imali dva gola prednosti nakon 52 minute, a samo 14 minuta kasnije Lokosi su došli do izjednačenja. Presudilo je isključenje Andrijaševića pri rezultatu 2:1, Bijeli nisu uspjeli sačuvati vodstvo pa na koncu mogu biti zadovoljni što nisu poraženi.

- Dva detalja su presudila, nesmotreno istrčavanje golmana i crveni karton za kojeg nema opravdanja. Za to će igrač biti kažnjen prema pravilniku, ne smije se raditi prekršaj na 40 metara od gola. Detalji odlučuju, mogli smo zabiti i mi i oni u završnici, ali čar je nogometa da ne ide sve onako kako planirate - osvrnuo se na utakmicu trener Hajduka Igor Tudor.

Tudoru za utjehu, njegovim se igračima ne može prigovoriti na želji da dođu do pobjede, čim je sudac Ljubičić odsvirao kraj utakmice većina Bijelih je polegla na travnjak, vidjelo se da su dali svoj maksimum.

- Kažem, presudili su detalji, mislim da smo dominirali dok smo bili ravnopravni s brojem igrača, a jasno da s igračem manje mora doći do pada. Veseli me što smo i s manjkom igrača uspjeli stvoriti neke prigode, nije lako igrati cijelu utakmicu presing protiv momčadi kakva je Lokomotiva. Imaju odlične igrače, znaju se dobro postaviti i to nije bilo lako nametnuti se - dodao je Hajdukov trener.

Nije zadovoljan igrom nekih igrača, ali po običaju nije otkrio njihova imena.

- Činjenica je da su neki igrači izvan forme, i to oni najbolji. Dakle, oni koji bi trebali biti najbolji su najgori. Sušić? Odigrao je dobru utakmicu, sudjelovao je kod golova. Sigurno da se mora još poboljšati, igrati s manje dodira. U Koprivnicu idemo bez dva važna igrača, ali zamijeniti će ih oni koji su na dispoziciji - zaključio je Tudor na pitanje od kartonima za Andrijaševića i Pašalića.

Razmišljanja Tomislava Ivkovića prilično su se razlikovala od Tudorovih, trener Lokomotive smatra da je njegova momčad bila bliža pobjedi.

- Prvih pola sata bila je to loša utakmica, bez ideja i akcija. Tek poslije Hajdukovog gola smo došli sebi, preuzeli dominaciju i trebali pobjediti po šansama i igri. Svaku utakmicu s Hajdukom smo imali problema u sredini, htio sam s Begonjom i Šovšićem napraviti pritisak na Bradarića i Sušića koji su njihovi glavni razigravači i mislim da smo u tome uspjeli - rekao je Ivković. Žalio je zbog nekih situacija koje su njegovi igrači prosuli bez da su stvorili pravu opasnost.

- Imali smo neke šanse, u zadnjim sekundama smo imali četiri na dva i to nismo iskoristili. Bilo je puno želje, nekad je velika želja uteg, ne mogu zamjeriti igračima.

Njegovo obraćanje medijima začinjen je kratkim prepiranjem s novinarom koji ga je pitao hoće li ostati trener Lokomotive ako bude izbačena u drugu ligu?

- Hoću i u trećoj, a tko će nas izbaciti? Hoćete li možda vi za koje se zna što ste u prošlosti radili? - odgovorio je Ivković ne preciziravši tko su to "oni".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:23