ŠTIMČEV PULEN

Srna tvrdi da Marković ne govori istinu: Igrači žele igrati u Splitu, ali mi o tome NE odlučujemo!

'Štimac je moj i prijatelj obitelji, koji nam je pomogao kad sam bio nepoznati i mladi igrač iz Metkovića. Nikad on meni nije bio menadžer', tvrdi kapetan Vatrenih
 Robert Belošević/CROPIX

Za potrebe predizbornih kampanja i koješta još što nema veze s nogometom, domaćinstvo reprezentacije Hrvatske podgrijana je vruća tema domaće obračune.

Što na to ipak kaže kapetan Vatrenih Darijo Srna, koji na istoku Europe bilježi uspjehe sa Šahtjarom...

- Mi igrači o tome ne odlučujemo - kaže Srna. - Nije točno da smo mi tražili da se igra samo u Zagrebu. Hrvatsku reprezentaciju, gdje god igrali, dolaze podržavati navijači iz cijele Hrvatske i dijaspore, zato mi je najprirodnije kazati da ona treba i uživa igrati gdje god za to postoje uvjeti u domovini. Odlično se osjećamo u Zagrebu, ali nam je isto tako izvanredno bilo kad smo igrali u Splitu, Rijeci, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, sutra u Puli kad dovrše stadion.

Zašto je Split 13 godina bez kvalifikacijske utakmice?

- To pitanje morate postaviti drugima, a ne nama igračima.

Je li u redu da se 13 godina ne igra na Poljudu meč za bodove pod krinkom “nepovoljne rezultatske tradicije”?

- To nije u redu jer Split ima sve, od lijepog stadiona preko izvanrednog navijanja do organizacijskih sposobnosti da bude na razini reprezentativnog događanja.

Ima li Igor Štimac minus u ambicijama za Rusanovu zato što je skrbio o vašoj karijeri?

- On je moj i prijatelj obitelji, koji nam je pomogao kad sam bio nepoznati i mladi igrač iz Metkovića. Nikad on meni nije bio menadžer, nego je kao sposoban i iskren čovjek uvijek bio spreman dati savjet, podršku, ali i izreći kritiku. Bilo bi glupo da ne iskoristim savjete čovjeka koji je kao i ja iz Metkovića krenuo prema vrhunskom nogometu. Moj zastupnik je pak Damir Štimac i on skrbi o mojoj karijeri. Sve što drugi konstruiraju na tu temu, zbog svojih razloga, nije moja stvar.

Vidite li ga kao budućeg predsjednika HNS-a?

- Zbog ovoga što sam prije kazao bilo bi licemjerno da ja o tome bilo što kažem. Pogotovo nije u redu da kao kapetan reprezentacije, ja ili bilo tko drugi, agitiramo za ikoga. Naše je da igramo što bolje možemo i ne miješamo se gdje nam nije mjesto.

U Izraelu treba igrati važnu etapu kvalifikacija, a vas nema zbog kartona, Petrić je ozlijeđen, Kranjčar ne igra...?

- Nema alibija, u svakom sastavu Hrvatska u Tel Aviv putuje sa željom da pobijedi, a ključno je ne izgubiti. Siguran sam da nećemo razočarati i Hrvatska će razveseliti navijače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 12:35